V.K. u Vijesti

Strava na zagrebačkim cestama: Profesor zagrebačkog fakulteta pijan skrivio nesreću, ozlijedio troje djece

Kako doznaju mediji, 57-godišnjak koji je skrivio prometnu nesreću ovog vikenda je profesor zagrebačkog fakulteta i akademik.

13. lipnja 2022 14:47
Profesor u pijanom stanju skrivio nesreću u Zagrebu

Profesor u pijanom stanju skrivio nesreću u Zagrebu Foto: shutterstock by Mrak.hr

Užasne vijesti primila je zagrebačka policija ovog vikenda. Zbog izazivanja prometne nesreće na Držićevoj aveniji, pod utjecajem veće količine alkohola pritvorskom nadzorniku predan je 57-godišnji Istrijan V.T., profesor sa zagrebačkog fakulteta, koji je nedavno postao i akademik.

Kako prenosi Jutarnji, do nesreće je došlo u subotu u popodnevnim satima kada je profesor, upravljajući Hondon Civic izgubio kontrolu nad automobilom te udario u tramvajsko stajalište, gdje je naletom vozila ozlijedio četvero ljudi, od kojih su troje djeca.

vezano Autobus je udario u zidove tunela Vijesti Dva studenta medicine lakše ozlijeđena u nesreći: Autobus udario u zid tunela

Dobre vijesti iz Klaićeve

Kako su doznali na Jutarnjem, u nesreći je bilo ozlijeđeno četvero ljudi: 11-godišnji dječak koji je zadobio najteže ozlijede, njegov mlađi 5-godišnji brat i dvoipolgodišnja curica te 26-godišnji muškarac.

Petogodišnjak i djevojčica su nakon pregleda u Klaićevoj bolnici pušteni na kućno liječenje, 26-godišnjaka bi također uskoro trebali pustiti na kućno liječenje, a ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, Goran Roić potvrdio je jučer da je i 11-godišnjak stabilno.

„Dječak je stabilno. Nije došlo do nikakvih komplikacija, kontaktibilan je, orijentiran u vremenu i prostoru i držimo da se dobro oporavlja. Naravno, iz predostrožnosti, s obzirom da je riječ o ozljedi glave, još uvijek se nalazi na jedinici intenzivnog liječenja“, kazao je Roić.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Srbija zavijena u crno: U stravičnoj nesreći poginulo dvoje zaljubljenih studenata, njihov prijatelj i pas

Rekao je da je zaspao

Kako javljaju iz policijske uprave, 57-godišnjem vozaču koji je skrivio nesreću izmjerena su 2,23 promila alkohola u krvi. "Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga zahvatio rub kolnika te se nastavio nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice," navodi policija.

Kako doznaje jutarnji, pijani se profesor pravdao da je zaspao za volanom, a do sada nikada nije imao problem sa zakonom, po neslužbenim informacijama.

Izvor:jutarnji.hr

Još vijesti