P.S. u Vijesti

Profesor učenike angažirao za berbu maslina i čišćenje apartmana – danas mu ističe rok za očitovanje

Majka učenika tvrdi da profesor ovakve aktivnosti prakticira već 30 godina

24. studenog 2023 09:31
Branje maslina i čišćenje apartmana

Branje maslina i čišćenje apartmana Foto: Canva

Jedna neuobičajena situacija dogodila se, ili se događa već 30 godina u splitskoj Pomorskoj školi. Naime, prema iskazu majke jednog od učenika ove srednje škole, profesor je učenike angažirao za berbu maslina, ali i čišćenje njegovih privatnih apartmana.

Zauzvrat im je, prema riječima majke jednog od učenika, davao novac, opravdavao izostanke te slao pitanja iz ispita, piše Večernji.hr. Kako navode, radi se o profesoru Denisu Milinoviću koji je sve navedeno s učenicima dogovarao preko WhatsApp grupe, a učenici ga obožavaju i nitko se nije bunio za berbu ili čišćenje.

Zauzvrat slao pitanja iz ispita

No, majka jednog od učenika smatra kako to nije normalno, koja je i upozorila javnost na praksu profesora Milinovića, a onda nije dopustila svojem sinu da sudjeluje u tim aktivnostima van nastave.

„Gledajte, oni obožavaju tog profesora. On je njima legenda. Ima super odnos s učenicima. Ali da im on za takve stvari daje 20 eura, kutiju duhana i pivu ili sok pa im onda šalje i u porukama zadatke iz kontrolnih“, rekla je majka jednog od učenika, kako prenosi Večernji.hr.

Profesor demantira tvrdnje o alkoholu

No, profesor Milinović demantira tvrdnje kako je učenicima zauzvrat plaćao alkoholom i duhanskim proizvodima. Naprotiv, on tvrdi kako je berba maslina bila organizirana u sklopu Erasmus+ projekta.

Profesor Milinović nije suspendiran iz škole, već trenutno traje rok za njegovo očitovanje kojeg je zatražio ravnatelj Pomorske škole, Dragan Pavelin. Osim toga, majka učenika tvrdi kako je saznala da ovaj profesor takve aktivnosti s učenicima prakticira već 30 godina, dok ravnatelj Pavelin nije imao nikakva saznanja o tome, sve do sada.
 

Još vijesti