S.D. u Vijesti

Turist u zidove rimskog Koloseuma izrezbario ime svoje djevojke: Platit će masnu kaznu

„Apsolutno odvratno ponašanje!“

27. lipnja 2023 14:31
Rimski Koloseum na meti vandala

Rimski Koloseum na meti vandala Foto: regenerate_life/Reddit/Screenshot

Posjetitelj koji je nedavno prolazio pored rimskog Koloseuma nije mogao vjerovati svojim očima kada je ugledao mladića koji ključevima rezbari imena sebe i svoje djevojke u zidove rimskog Koloseuma.

Trenutak je odlučio ovjekovječiti kako bi ovaj vandalski čin prijavio zaposlenicima, ali kada im je istu snimku pokazao, doživio je još jedan šok.

„Nažalost, nisu izgledali previše uznemireno. Pokazao sam im video i tipa vani, a oni su rekli da su pozvali policiju, ali da im video nije potreban. Nakon toga sam otišao pa ne znam što se dogodilo“, napisao je na stranici Reddit gdje je i podijelio snimku.

Mnogi korisnici Reddita i društvene mreže Youtube, na kojima je video objavljen, komentirali su ponašanje vandala, a koje je posebno naljutilo domaće stanovnike.

„Apsolutno odvratno ponašanje i nadam se da će za to dobiti kaznu ili još gore. Drski osmijeh na kraju pokazuje da je jasno znao da je pogrešno to što radi“, rekla je jedan komentatorica.

Drugi su poticali snimatelja da uradak pošalje talijanskoj policiji kako bi ga se pravedno kaznilo za ovakav čin.

Ako ga policija pronađe mogao bi biti osuđen na kaznu zatvora od godinu dana ili na novčanu kaznu do 20 000 eura, prenosi jutarnji.hr.

Sve je komentirao i talijanski ministar kulture Gennaro Sangiuliano koji se nada da će počinitelj biti identificiran i pravedno kažnjen.
 

Još vijesti