V.F. u Vijesti

Spasioci u Turskoj nakon 28 dana spasili kujicu i njezina tri psića iz ruševina

U međuvremenu se i okotila.

9. ožujka 2023 12:43
Pas

Pas Foto: Moshehar via Pixabay

Sila je kujica od dvije i pol godine koja je spašena iz ruševina zgrade u južnoj pokrajini Hatayu u Turskoj nakon što je bila zarobljena 28 dana. Osim Sile, spašena su još tri psića koje je u međuvremenu okotila.

Kadir Keyifli je vlasnik kujice, a ispričao je da je od lokalnih spasioca zatražio da pomognu spasiti njegova psa iz ruševina, ali nitko se nije uspio uvući, prenosi Daily Mail.

Spasila ih vreća pseće hrane

Regionalni tim za spašavanje životinja, Meyako, je u ponedjeljak priskočio u pomoć, a nakon nekoliko sati rada, uspjeli su se probiti do podruma gdje je kujica Sila bila zarobljena. Međutim, ne samo da je Sila preživjela zarobljena mjesec dana u ruševinama, nego je u međuvremenu okotila i tri psića.

Vlasnik je ispričao kako je Sila preživjela zbog velike vreće hrane za pse koja bila ostavljena u podrumu. Sila i psići prevezeni su u Adanu na liječenje. Spasioci su potvrdili kako je mršava, ali može se sama kretati.

Izvor: Daily Mail

vezano Turski student zaglavio u ruševinama Vijesti Turski student zaglavio u ruševinama: Spasila ga objava na društvenoj mreži

vezano U Turskoj trenutno studira 4 milijuna mladih Vijesti Studenti u ovoj zemlji spavaju u parkovima: Više od 3 milijuna njih ne može do smještaja

Još vijesti