V.F. u Vijesti

Stado ovaca, tragajući za svježom travom, upalo u staklenik i pojelo 100 kilograma kanabisa

Pastir je primijetio čudno ponašanje u stadu.

26. rujna 2023 12:25
Ovčice su obrstile sav kanabis

Ovčice su obrstile sav kanabis Foto: Canva

Bizarna, ali i pomalo tužna priča dolazi iz Grčke gdje je stado ovaca zabunom pojelo 100 kilograma kanabisa koji se uzgajao za medicinske svrhe.

Oluja Daniel zahvatila je Tesaliju ranije ovog mjeseca, poplavivši gradove i sela i usmrtivši više od 100.000 životinja i stoke.

Stado ovaca pojelo je velike dijelove usjeva kanabisa nakon što su pokušavale pronaći svježu travu nakon ekstremnih poplava u Grčkoj. Prijavljeno je da su ovce upale u staklenik u kojem se uzgajao medicinski kanabis.

Prema riječima vlasnika staklenika, usjev je već bio jako oštećen toplinskim valom, a oluja Daniel i ovce dokrajčili su „ono što je ostalo“.

Krdo je paslo u poplavljenim ravnicama Tesalije, u središnjoj Grčkoj, prije nego što je krenulo u staklenik u blizini grada Almyrosa kako bi pojelo oko 100 kilograma kanabisa, prenosi Express.

Pastir primijetio čudno ponašanje

„Ne znam je li to za smijanje ili plakanje. Imali smo toplinski val i izgubili smo puno proizvodnje. Imali smo poplave, izgubili smo gotovo sve. A sad ovo. Krdo je ušlo u staklenik i pojelo ono što je ostalo. Ne znam što bih rekao, iskreno“, rekao je vlasnik usjeva.

Pastir je navodno primijetio čudno ponašanje u stadu, ali nije jasno što je to uključivalo.

Oluja Daniel zahvatila je Tesaliju ranije ovog mjeseca, poplavivši gradove i sela i usmrtivši više od 100.000 životinja i stoke.

Stotine stanovnika je prebačeno helikopterom ili izvučeno iz poplavljenih domova u čamcima za spašavanje, dok je mnoge usjeve voda odnijela. Kišna oluja, u kojoj je poginulo 17 ljudi, bila je najjača u zemlji od 1930. godine, otkad se bilježi, a uslijedila je nakon ljeta razornih šumskih požara.

Poljoprivredna proizvodnja je ozbiljno pogođena. Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis rekao je da se zemlja suočava sa značajnim izazovima zbog klimatskih promjena.

Izvor: Express.co.uk

Još vijesti