V.K. u Vijesti

Student preminuo na ljetovanju s prijateljima u Grčkoj: Imao je koronu, ali obdukcija je otkrila pravi uzrok smrti

Iako je bio pozitovan na koronavirus, odlučio je nastavio svoj odmor u istome tempu.

1. kolovoza 2022 14:47
Ljetovanje s prijateljima pretvorilo se u tragediju.

Ljetovanje s prijateljima pretvorilo se u tragediju. Foto: m_boldrin via Shutterstock

Svijetom je odjeknula vijest o iznenadnoj smrti 23-godišnjeg studenta Thanasisa Zervasa koji je umro na plaži na otoku Sifons u Grčkoj .

vezano Slika nije pronađena Vijesti Tuga na HKS-u: Preminuo student treće godine

Iako su informacije o tome što je točno student radio prije svoje smrti oprečne, mediji pišu kako se to jutro osjećao lošije zbog temperature te je nakon testiranja na koronavirus dobio pozitivan rezultat.

Student se nalazio na plaži na kojoj je ljetovao s još deset prijatelja. Unatoč pozitivnom testu, odlučio je s ljetovanjem nastaviti u dotadašnjem ritmu no ubrzo je počeo osjećati bol u abdomenu. Iako su mu prijatelji pokušali pomoći nakon što mu je pozlilo pa je počeo povraćati, nedugo nakon toga student je kolabirao.

Hitna pomoć došla je vrlo brzo, prevezla ga u bolnicu u kojoj su ga pokušali reanimirati, no doktori su ubrzo konstatirati smrt.

vezano Obitelji se na telefon nije javljao nekoliko dana... Vijesti 21-godišnji student počinio samoubojstvo? U sobi ga pronašli njegovi roditelji

Smrt potvrdio obiteljski prijatelj

Kada je student stigao kod doktora, navodno su ga još jednom testirali i nalaz na koronu opet je bio pozitivan. Nakon nagađanja o uzroku njegove smrti, nalazi obdukcije pokazali su da je mladić imao kardiorespiratornu insuficijenciju, ishemiju miokarda i edem pluća, što je potvrdio kardiolog i obiteljski prijatelj Panagiotis Lakovides.

vezano Tragična smrt studenta uoči obrane diplomskog rada Vijesti Krenuo na obranu diplomskog rada, našli ga mrtvog u šumi: 'Imao je savršen život'

"Mladić nije imao većih zdravstvenih problema. Ovo je šokantan gubitak, u takvim slučajevima uzrok je uvijek ili gotovo uvijek srčani udar. Ako je on i bio pozitivan na koronavirus, očito treba razmotriti i tu mogućnost. To se mora učiniti prema propisanim procedurama jer postoje problemi vezani uz koronavirus. Ovo je vrlo složena i odgovorna istraga", kazao je doktor Panagiotis.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Fakultet hrvatskih studija proglasio 7 dana žalosti: 'Njihova dobrota i vedrina neka nam budu poticaj da brinemo jedni za druge'

Tanasis je inače bio na godišnjem odmoru sa svojim prijateljima, a studirao je na Nacionalnom tehničkom sveučilištu u Ateni.

"Ne postoje riječi kojima bi se opisala bol zbog gubitka mladog Thanasakisa Zervasa, sina Dimitrisa i Despine. Preopterećeni smo. Sretan put dijete moje. Nemam snage tvojim roditeljima izgovoriti ni najosnovnije riječi. Kakvu utjehu da ti pružimo, moja Despina, moj Dimitrise? Koliko život može postati crn u trenu?", napisao je Panagiotis na svojem Facebooku.

izvor: greekcitytimes.com

Još vijesti