M. P. u Laganini

Lista najljepših plaža na svijetu u 2023. godini – na popisu se našla i jedna s crnim pijeskom

Zbog ovakvih prizora se isplati spakirati kofere.

19. travnja 2023 12:49
Predivna plaža s bijelim pijeskom i tirkiznim morem

Predivna plaža s bijelim pijeskom i tirkiznim morem Foto: Anton Gvozdikov/Shutterstock

Turistički internetski portal koji nudi individualne savjete za korisnike koji planiraju odmor, Tripadvisor, objavio je listu najljepših plaža svijeta u 2023. godini. Lista je objavljena u sklopu godišnjih nagrada Traveller's Choice. Za najbolji odmor i ljetovanje predlažu da uzmete boravak u mjestima pokraj ovih čarobnih plaža.

Na četvrtom mjestu na popisu našla se plaža na Islandu, poznata po surovom okruženju i mračnoj povijesti. Spomenuta plaža zove se Reynisfjara, a proglašena je najljepšom u Europi, no ovo nije plaža u kojoj ćete uživati u sunčanju i kupanju. Poznata je po crnom pijesku koji je nastao izlijevanjem lave u ocean i okružena je visokim stijenama, a jake morske struje uzrokuju valove visine do 40 metara.

Plaža je poznata među fanovima serije „Igra prijestolja“ kao jedna od lokacija snimanja, a zbog opasnosti je najbolje diviti se njezinoj ljepoti s obale.

Prvo mjesto na listi zauzela je brazilska plaža Baia de Sancho do koje se dolazi spuštanjem na ljestvama i kamenim stepenicama, a krasi je bijeli pijesak i tirkizno more.

Plaža Baia de Sancho Plaža Baia de Sancho Foto: Andre Maceira/Shutterstock

Nažalost, na listi se nije našla nijedna hrvatska plaža, a uz brazilsku plažu na listi se nalaze Eagle u Arubi, Cable Beach u Australiji, Grace Bay na otocima Turks i Caicos, Praia da Falesia u Portugalu, Radhanagar u Indiji, Spiaggia dei Conigli na talijanskom otoku Lampedusi, Varadero na Kubi i plaža Ka'anapali na Havajima, prenosi Index.hr.

Još vijesti