P.S. u Vijesti

Student pojeo ostatke cimerovog ručka i dobio sepsu – na kraju mu morali amputirati nogu

Nesretni slučaj britanskog studenta.

25. travnja 2023 10:59
Zbog bakterija u slini, studentu amputirana noga.

Zbog bakterija u slini, studentu amputirana noga. Foto: Sam Moghadam Khamseh/Unsplash

U Velikoj Britaniji, jednom studentu dogodila se nezapamćena situacija zbog koje su mu doktori morali amputirati jednu nogu. Naime, J.C. je dobio izrazito veliku temperaturu, a otkucaji srca su porasli na čak 166 u minuti.

Odmah nakon toga, njegov cimer ga je odveo na hitni prijem. No, zdravstveno stanje mu se i tamo nastavilo pogoršavati te je bio prebačen u drugu bolnicu na opširnije liječenje, sve dok nisu shvatili i uzrok njegova problema, kako piše Daily Star.

Pojeo ostatke piletine i tjestenine

On je, naime, večer prije pojeo piletinu s tjesteninom. No, to nije bio potpuni obrok, već su to bili ostaci ručka njegovog cimera, a J.C. je pojeo to što je ostalo. Ubrzo nakon, ovaj student je osjetio nevjerojatne bolove u trbuhu, kao i mučninu, od ostataka obroka njegovog cimera.

Liječnici su utvrdili da je student dobio agresivnu bakterijsko infekciju putem sline iz hrane zbog koje su mu počeli otkazivati bubrezi, a krv se ubrzano zgrušavala. Naknadno je i utvrđeno kako sa 16 godina nije primio jedno od cjepiva koje je trebao, pa je i to jedan od uzroka ove infekcije.

Zbog svega navedenog, student je dobio gangrenu na nozi i prstima, zbog čega mu je ona morala biti amputirana. No, preživio je ovaj nesretni slučaj koji, kako tvrde liječnici, je mogao završiti puno gore.

izvor: www.dailystar.co.uk

Još vijesti