V.F. u Vijesti

Studentica platila 1000 dolara detektivu za kućne ljubimce da joj pronađe izgubljenog mačka

Sve za kućne ljubimce.

2. studenog 2023 14:01
Detektiv ipak nije uspio pronaći mačka

Detektiv ipak nije uspio pronaći mačka Foto: Canva

Studentica iz Ujedinjenog Kraljevstva je uložila puno novca da unajmi detektiva za kućne ljubimce da pronađe njezinog izgubljenog jednogodišnjeg mačka Winstona.

„Nakon prvog tjedna stvarno smo počeli gubiti nadu i mislili smo da ga možda više nećemo vidjeti“, rekla je vlasnica Katie Carr, 24-godišnjakinja sa Sveučilišta u Yorku.

Mačak Winston je skočio kroz prozor kuće u Manchesteru, a njegova vlasnica je potrošila oko 1000 dolara kako bi ga pronašla.

„Mislili smo da mu se moglo nešto loše dogoditi... Ostavljali smo igračke i hranu, stvari koje mu lijepo mirišu, nadajući se da ćemo ga namamiti kući.“

Katie je brzo angažirala detektiva za kućne ljubimce da potraži njezinog voljenog Winstona. Nažalost, nakon 72 sata traženja, detektiv je prekinuo potragu, a mačak nije pronađen.

Pronašli ga daleko od kuće

Ipak, vlasnica nije odustala. Očajnička potraga trajala je 40 dana, a Katie je lijepila plakate, pretraživala ulice i objavljivala SOS poruke na društvenim mrežama, piše New York Post.

Ali 15. listopada, Winston je pronađen, i kasnije identificiran pomoću mikročipa, 20 kilometara daleko u vrtu jedne kuće. Nažalost, mačak je bio u vrlo lošem stanju, jer je izgubio vid i sposobnost sluha.

„Uglavnom, toliko je gladovao da mu je tijelo razgradilo svu masnoću, ispuštajući toksine u njegovu krv i trujući mu mozak“, rekla je Katie.

„Kada smo prvi put otišli po njega, rekli su da stvari ne izgledaju dobro za njega. Bio je toliko bolestan i nisu bili sigurni da će preživjeti.“

Međutim, veterinari su uspjeli spasiti Winstonov život, uz veliku cijenu od gotovo 8500 dolara.

„Bilo je pravo čudo da se to dogodilo, budući da mu je u tom trenutku preostalo samo nekoliko sati života jer je bio jako izgladnio“, dodala je Katie.

Mačak je bio u teškom stanju

„Imao je napadaje, a bio je slijep i gluh... i dalje će mu trebati sonda za hranjenje, posebna hrana za mačke i višestruke kontrole i analize krvi.“

Budući da je pothvat koštao Katie i njezinu obitelj 10.000 dolara, pokrenuli su GoFundMe stranicu kako bi pokrili troškove i bili su zahvalni što su prikupili više od 3.600 dolara u tjedan dana.

„Reakcija je bila nevjerojatna, oduševili smo se. Imali smo prijatelje i kolege, pa čak i strance koji su donirali“, ispričala je Katie.

„Naučili smo da mnogi ljudi stvarno vole svoje ljubimce i mogu suosjećati s tim koliko je teško izgubiti ljubimca.“

Winston je danas gotovo zdrav i, unatoč tome što je malo mršav, vratio se svojim nestašnim navikama.

„On trči i igra se i izaziva kaos kao nekada“, rekla je Katie i dodala da se isplatilo potrošiti toliko vremena i novca na njegovo spašavanje. „Tako mi je laknulo, on je moj najbolji prijatelj.“

Izvor: New York Post

Još vijesti