M. P. u Laganini

Nestašni mačak godinama krade stvari susjedima i donosi kući, a ovako ih vlasnica vraća

Takva situacija traje već godinama.

5. svibnja 2023 15:20
Mačka ulovljena u krađi

Mačka ulovljena u krađi Foto: kuban_girl/Shutterstock

Mačke se smatraju među najbrojnijim kućnim ljubimcima Zapadnog svijeta. Kao kućni ljubimci često ovise o vlasniku, a zbog neznanja o njihovim potrebama u pojedinim situacijama dolazi do stresnih podražaja.

Svojim ponašanjem kućni ljubimci često dovode svoje vlasnike u neugodnu situaciju, pa je tako mačak Harry svoju vlasnicu „zaposlio“ da vraća ukradene stvari pravim vlasnicima. Naima nestašni mačak iz Velike Britanije, redovito krade susjedima kobasice, novčanike, grudnjake i mnoge druge stvari koje mu se učine zanimljivim.

Takva situacija traje već godinama, pred nekoliko dana je susjedu u Derbyju otuđio šest predmeta, a njegova vlasnica je mislila da su svi doneseni predmeti zapravo pokloni za nju. Za BBC je rekla: „Mislim da mačke svojim vlasnicima vole donositi poslastice, tako oni razmišljaju. Češće je riječ o predmetima, manje je ptica i miševa, na čemu sam mu zahvalna.“

Ukoliko mu se ukaže prilika, mačak Harry, uzima odjeću sa sušila za rublje ili susjednih domova. Da bi stvar bila bolja, Harry ima sestru Lunu koja isto donosi razne predmete kući, ali to bude većinom riječ o smeću poput vrećica grickalica.

Priča ima sretan kraj jer je vlasnica nedavno počela objavljivati fotografije ukradenih predmeta u Facebook grupi „Spotted: Darley Abbey“, a u komentarima su se javljali susjedi koji su mislili da su njihove stvari zauvijek izgubljene.

 

Još vijesti