V.F. u Vijesti

Zločin koji je potresao Poljsku: Pas osumnjičen da je pojeo 100 glavica kupusa sa susjedne farme

Javnost je pružila podršku osumnjičenom psu.

3. listopada 2023 13:08
Susjed je tražio da psu uzmu otiske šapa

Susjed je tražio da psu uzmu otiske šapa Foto: Canva

Kakav god dan imao, možemo ti garantirati da nisi spreman na ono što ćeš upravo pročitati. Poljsku je „potresao“ slučaj psa kriminalca koji je osumnjičen da je pojeo 100 glavica kupusa sa susjedove farme. Zapravo, nije sigurno je li pas zaista kriminalac, a susjed je od policije tražio da mu uzmu otiske šapa kako bi se otkrilo je li pas zaista kriv.

Istraga je emitirana na javnoj televiziji, a osumnjičenik, pas Ciapunio, primio je poruke podrške i solidarnosti. Osim toga, postao je predmet memeova.

Slučaj je prikazan u poljskoj emisiji Sprawa dla reportera (Slučaj za reportera), programu koji emitira državna televizija TVP još od 1983. godine. Njegova voditeljica, novinarka Elżbieta Jaworowicz, nastoji intervenirati u sporovima kako bi pomogla strankama da nađu rješenje.

U posljednjoj epizodi posjetila je Janiszów, selo s oko 400 stanovnika u jugoistočnoj Poljskoj, gdje su dvije susjedne obitelji već dugo u sukobu.

Među optužbama je bila da je jedan susjed ubio patku koja je pripadala drugome, zbog čega je pozvana policija. Ipak, pozornost gledatelja prije svega privukao je Ciapunio, za kojeg je na ekranu pisalo „osumnjičen da je pojeo 100 glavica kupusa“, prenosi Notes form Poland.

Javnost podržala osumnjičenog psa

Vlasnici psa rekli su Jaworowicz da je njihov susjed zahtijevao od policije da uzme Ciapuniove otiske šapa kako bi dokazali da je jeo kupus.

Među raznim stručnjacima koje je Sprawa dla reportera pozvala da raspravljaju o slučaju bio je i bivši policijski nadzornik, koji je potvrdio da je moguće uzeti otiske pasa u sklopu kriminalističke istrage.

Spor je doveo do izljeva podrške Ciapuniju na društvenim mrežama.

Piotr Kaszewiak, odvjetnik koji se redovito pojavljuje na televiziji, uključujući Sprawa dla reportera, objavio je sliku za svojih 71.000 pratitelja na Instagramu izražavajući svoju solidarnost s Ciapuniom i svoje uvjerenje u nevinost psa.

Hashtag kojeg je koristio, #muremzaciapuniem, što se otprilike prevodi kao #SolidarityWithCiapunio, preuzeli su drugi korisnici društvenih medija.

„Ne možemo dopustiti da Ciapunio bude jedini osuđen među onima koji su krivi za sve te skandale i prijevare“, tweetao je i novinar Jakub Wiech.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Piotr Kaszewiak (@piotr_kaszewiak)

 

Izvor: Notes from Poland

Još vijesti