P.S. u Laganini

Bivši kolege potkradali ga više od dvije godine jer im je jednom posudio kreditnu karticu za Bolt vožnju

Zbog svojeg primjera apelira na sve druge da nikome ne daju podatke svoje kreditne kartice

14. srpnja 2023 15:46
Bolt taxi služba

Bolt taxi služba Foto: Mino Surkala/Shutterstock

Nesvakidašnja situacija dogodila se hrvatskom TikTokeru Janu koji je shvatio da ga netko potkrada. Točnije, da netko koristi novčana sredstva s njegove bankovne kartice za vožnje Boltom.

Naime, kako objašnjava u svojem videu, za vrijeme trajanja pandemije na starom radnom mjestu često je kolegama posuđivao svoju bankovnu karticu jer se tada Bolt račun mogao plaćati samo i isključivo kreditnim karticama. On bi im posuđivao karticu jer nisu imali iznos u papirnatim novčanicama, ali bi mu isti iznos vratili u tom fizičkom obliku.

Nisu obrisali podatke kartice iz svojih aplikacija

No, da bi sustav naplate funkcionirao preko kreditne kartice, oni su njezine podatke morali unijet u Bolt aplikaciju te se je tada iznos automatski naplaćivao s njegova računa. Ono što Jan nije napravio jest da provjeri jesu li njegovi kolege izbrisali njegovu karticu iz svojih aplikacija jer je smatrao da se tako nešto podrazumijeva.

@papa_janussi I will find you an I will stop you! 👿 #lopov #boltfood #bolthrvatska #bolt #krađa #papajanussi ♬ Lopov - Indira Radic

U svojem TikToku govori kako je tek sada shvatio kako ga ti bivši kolege s bivšeg radnog mjesta cijelo vrijeme potkradaju. Listao je bankovne transakcije u svojoj mobilnoj aplikaciji i shvatio kako ima stotine naplaćenih Bolt vožnji koje uopće nisu bile njegove.

On to nije odmah primijetio jer nije provjeravao napravljene transakcije, a obzirom na to da su to većinom manji iznosi po tri ili četiri eura, stanje na računu mu također nije davalo znakove sumnje.

Ukrali mu više od 300 eura

No, sada kada je shvatio se i sjetio perioda pandemije kada je kolegama posuđivao karticu, a oni nju očito nisu izbrisali iz svoje aplikacije nego se već mjesecima voze na „njegov račun“. Jan je odmah reagirao kada je shvatio o čemu se radi i banka mu je vratila sve novce, a radi se o iznosu od čak više od 300 eura.

@papa_janussi Replying to @VK Dobro je sveee! Svaka čast za brzinu rekacije PBZ ekipe. #zahvalan ♬ original sound - Jan Mihaljevic

Iako nije saznao tko ga je točno cijelo vrijeme potkradao, Jan apelira na sve svoje pratitelje, ali i druge, kako je njegova priča dokaz da ne vjeruju nikome i kako nikome ne bi smjeli posuđivati svoju kreditnu karticu kako se ne bi doveli u istu, poprilično neugodnu situaciju.

Još vijesti