V.F. u Vijesti

Stvarni Kevin: Šestogodišnji dječak se ukrcao na krivi let i završio 250 kilometara dalje od svojeg odredišta

Film je skoro postao stvarnost.

27. prosinca 2023 11:58
Dječak je završio na krivom letu

Dječak je završio na krivom letu Foto: Canva

Kad smo bili mali, zamišljali smo sebe na Kevinovom mjestu. Što bi se dogodilo da je tvoja obitelj otputovala i ostavila te samog kod kuće? I da si se, k tome, još morao braniti od provalnika. Vjerojatno bi se uplašio i sakrio u ormar ili ispod kreveta. Ipak, sigurno si zamišljao da si hrabar poput Kevina. Štoviše, jedva si čekao kad će tvoji nakratko otići negdje da možeš ostati sam kod kuće i raditi što te volja. Ipak, kad bi se to konačno i dogodilo, jedva bi čekao da se vrate kući.

Sada kada smo stariji, možemo zaključiti da je Sam u kući totalno nerealan. Kojim roditeljima bi se moglo dogoditi da ostave dijete kod kuće bez da to primijete? Ili da im dijete završi na drugom letu i ode na drugi kraj države. Zapravo, čini se da je vjerojatnije nego što misliš. Štoviše, upravo to se i dogodilo.

Šestogodišnji dječak zamalo je proživio stvarnu situaciju iz filma Sam u kući 2 kada je ukrcan na krivi let te je skoro završio 250 kilometara daleko od svoje bake koja ga je čekala u zračnoj luci.

Dječak je skoro postao Kevin

Ova situacija podsjeća na radnju Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku kada je Kevin završio na letu za New York i odvojio se od svoje obitelji koja je putovala na Floridu. Dok ga je njegova zabrinuta obitelj pokušavala pronaći, Kevin se zabavljao u hotelu Plaza, a na kraju je uhvatio kriminalce koji su pokušali opljačkati trgovinu igračkama.

Kako piše Daily Star, radnja ovog filma je skoro postala stvarnost kada je dječak prvi put letio avionom kako bi vidio svoju baku na Floridi. Incident, za koji se zrakoplovna kompanija u međuvremenu ispričala, dogodio se uoči Božića u četvrtak, 21. prosinca.

Kompanija se ispričala

Dječak se trebao ukracati u zračnoj luci u Philadelphiji na let za Floridu, ali je zbog pogreške Spirit Airlinesa ukrcan na let za Orlando. Iako je njegova prtljaga stigla u zračnu luku na Floridi, dječak se iskrcao čak 250 kilometara dalje od svojeg odredišta.

Po dječaka je na kraju došla njegova baka, koja je vozila 250 kilometara kako bi stigla do svojeg unuka.

Zračna kompanija Spirit Airline se ispričala. U svojoj izjavi su priznali pogrešku, a istaknuli su da je dječak cijelo vrijeme bio pod nadzorom njihovog osoblja.

„Dijete je stalno bilo pod brigom i nadzorom člana Spirit Teama, a čim smo otkrili pogrešku, odmah smo poduzeli korake da komuniciramo s obitelji i ponovno ih povežemo. Ozbiljno shvaćamo sigurnost i odgovornost prijevoza svih naših gostiju i provodimo internu istragu. Ispričavamo se obitelji zbog ovog iskustva“, izjavili su.

Još vijesti