V.F. u Laganini

Kevin dobio veliko priznanje: Glumac Macaulay Culkin dobio zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih

Ovo treba proslaviti movie nightom.

5. prosinca 2023 12:15
Legendarni božićni film i božićni ugođaj.

Legendarni božićni film i božićni ugođaj. Foto: New Africa via Shutterstock

„Sam u kući“ je film kojeg možda voliš, a možda i mrziš, ali si ga svakako pogledao više puta. Gotovo da i nema osobe koja ga nije pogledala. Na kraju, kako bi ga i uspjela ne pogledati kad se prikazuje na televiziji svakoga Božića? Čak i ako si sada najveći hejter ovog božićnog filma, kad si bio dijete si ga volio gledati i htio si biti kao Kevin.

Zvijezda na Hollywood Walk of Fame otkrivena je u čast Macaulaya Culkina za 40-godišnju glumačku karijeru, istaknutu u filmu „Sam u kući“.

Catherine O'Hara, koja je glumila Kevinovu majku u filmu „Sam u kući“ i njegovom nastavku iz 1992., „Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku“, i Natasha Lyonné, Culkinova kolegica u biografskoj krimi drami iz 2003., „Party Monster“, bili su među onima koji su se pridružili Culkinu na ceremoniji, piše CBS News.

Također je bila prisutna Culkinova partnerica, Brenda Song, najpoznatija po ulogama u komedijama Disney Channela „The Suite Life of Zack & Cody“ i „The Suite Life on Deck“.

Čestitala mu i „lažna majka“

„Hvala na svim vašim lijepim riječima“, rekao je Culkin. „Znate, učinili ste da tata moje djece, izgleda dobro. A meni je najvažnije da njihov tata razumije da nije uvijek bio tata. I on je nekada bio dijete.“

O'Hara je pozdravila svog sina iz filmova „Sam u kući“.

„Macaulay, čestitam“, rekla je. „Tako zaslužuješ svoju zvijezdu na Hollywood Walk of Fame. I hvala ti što si uključio mene, svoju lažnu mamu koja te ostavila samu kod kuće ne jednom nego dva puta, da sudjelujem u ovoj sretnoj prigodi. Tako sam ponosna na tebe.“

Film koji se gleda svake godine

Culkinovo tumačenje 8-godišnjeg dječaka kojeg roditelji zaborave povesti na božićne praznike u Pariz donijelo mu je nominaciju za Zlatni globus 1990. za najbolju izvedbu glumca u filmu, komediji ili mjuziklu, izgubivši od Gérarda Depardieua, koji je portretirao Francuza koji se oženi hortikulturistkinjom (Andie MacDowell) kako bi mogao ostati u Sjedinjenim Državama u filmu „Zelena karta“. Ostali nominirani bili su Richard Gere („Pretty Woman“); Patrick Swayze („Duh“) i Johnny Depp („Edward Škaroruki“).

Culkin je 1991. osvojio American Comedy Award za najsmješnijeg glumca u filmu.

Culkinove izvedbe u njegova dva filma „Sam u kući“, „Moja djevojka“, „Dobar sin“ i „Richie Rich“, potaknule su VH1 da ga postavi na drugo mjesto svoje liste 100 najvećih dječjih zvijezda iza Garyja Colemana.

Još vijesti