M. P. u Vijesti

U svakom zlu ima nešto dobro! Oprema improviziranog laboratorija donirana studentima učilišta

Može se legalno koristiti u svrhu edukacije i znanstvenog istraživanja.

11. svibnja 2023 12:46
Studentica ispituje biljke u stakleniku

Studentica ispituje biljke u stakleniku Foto: PaeGAG/Shutterstock

Tijekom kriminalističkih istraživanja na bjelovarskom području oduzeta je razna oprema i predmeti koji su bili dio improviziranih laboratorija za uzgoj indijske konoplje. Oprema vrijedna 25 tisuća eura postala je vlasništvo Republike Hrvatske.

Policijska uprava Bjelovarsko-Bilogorske županije odlučila je tu opremu donirati Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima u svrhu obrazovanja i istraživanja, a svi ilegalni „ratari“ su pravomoćno osuđeni.

Za novinare Podravskog lista govorila je dekanica Visokog gospodarskog učilišta, Marcela Andreata-Koren: „Nismo svu opremu još stigli ni pregledati, no bit će nam itekako korisna za razna istraživanja. Puno toga se može s tom opremom i jako dobro će nam doći za naš rad.“

Navodno se radi o funkcionalnoj opremi koja se može legalno koristiti u svrhu edukacije i znanstvenog istraživanja. Senzori temperature i vlage, ventilatori, LED lampe, električne grijalice, uređaj za odvajanje cvjetova, vrtne škare i uređaji za raspršivanje tekućine, samo su neki od otuđenih predmeta koji će poslužiti studentima, stoji na podravski.hr.

Još vijesti