P.S. u Vijesti

Turistkinja u Splitu dobila kaznu od 150 eura – sve zbog pravila koja je na snazi od početka ove godine

U Splitu od početka 2023. vrijede slična pravila kao i u Dubrovniku

17. srpnja 2023 12:53
Pravila u Splitu

Pravila u Splitu Foto: Grad Split (službena stranica)/Facebook

Svaka nova turistička sezona u Hrvatskoj donosi sve više strožih pravila kojih se turisti moraju pridržavati. Kako bi se smanjilo kršenje javnog reda i mira, ali i život svih ljudi koji žive u glavnim turističkim obilježjima, za ovu turističku sezonu uvedena su još neka nova pravila koja se novčano kažnjavaju.

Jedna od onih koja se tih pravila nije pridržavala je i ova turistkinja koja na ovom TikTok videu šaljivo pokazuje dobivenu kaznu u Gradu Splitu. Naime, kao što turistkinja govori u videu, dobila je kaznu od 150 eura zbog konzumacije alkohola na ulicama Splita.

@splitboatparty Read it n weep #fyp #foryou #split #croatia #boatparty #europesummer ♬ original sound - Split Boat Party

Početkom 2023. godine na snagu je stupila nova već spomenuta odluka koja se odnosi upravo na Grad Split. Kako piše Poslovni.hr, nova odluka o komunalnom redu prema kojoj su prekršitelji svi oni koji konzumiraju alkohol na javnim mjestima i površinama.

Kazne i za šetnju u kupaćem kostimu

Isto vrijedi i za one koji će ulicama Splita nositi kupaće kostime. Dok je Split ovakvo pravilo dočekao tek početkom ove godine, u Dubrovniku slična pravila vrijede još od 2020..

Ovo pravilo nije novitet u Splitu, s obzirom na to da diljem grada postoje i table koje ukazuju u upozoravaju turiste na pravila, a iz Grada Splita su otprilike prije dva tjedna fotografiju te table objavili čak i na svojem službenom Facebook profilu, kako bi informirao turiste o odlukama kojih se moraju pridržavati.

Vjerujemo kako su ovoj turistkinji te table promakle, ili ih se nije pridržavala, a zasigurno i nije jedina koja je dobila kaznu zbog ovih novih odredbi koje su na snagu za Grad Split stupile početkom 2023. godine.

Još vijesti