M. P. u Vijesti

Održano natjecanje „Formula Student Alpe Adria 2023“: Naš tim predstavio bolid bez vozača

Bravo za mlade inovatore.

29. kolovoza 2023 12:17
Autoindustrija budućnosti

Autoindustrija budućnosti Foto: Formula Student Alpe Adria/Facebook

U Velikoj Gorici je održano natjecanje „Formula Student Alpe Adria 2023“. Svoje znanje i vještine su pokazali studenti iz cijeloga svijeta, a sudjelovalo je preko 1500 mladih inovatora.

Na poligonu Mičevec se sastala prava mala autoindustrija, a po stazi su jurili inovativni bolidi. Ovo je najprestižnije natjecanje ovakve vrste, a natjecalo se više od 50 timova među kojima su i oni iz Hrvatske. Ovaj projekt podupire i vrh svjetske autoindustrije među kojima su Rimac Technology, Bugatti Rimac i AVL.

Ovaj događaj Hrvatsku i Veliku Goricu stavlja na mapu zemalja domaćina najprestižnijeg svjetskog spektakla ako je autoindustrija u pitanju.

Hrvatski FSB tim, sa svojih 50 članova, ponosno je predstavio svoj bolid za stazu, ali su također impresionirali testnim, inovativnim bolidom napravljenim da vozi bez vozača.

Njemački tim stekao je slavu svojim bolidom koji je postavio svjetski rekord u ubrzanju do 100 km/h za samo 1,461 sekundi, dok se tim iz Kanade posvetio izradi ultra lakog bolida koji teži manje od 200 kg, stoji na glasistre.hr.

Još vijesti