M. P. u Vijesti

U problemu su i zadarski studenti! Novi dom nije riješio problem, a cijene stanova su paprene

Osuđeni na visoke cijene iznajmljivača.

12. rujna 2023 15:36
Smještaj u studentskom domu

Smještaj u studentskom domu Foto: Canva

Nije novost da cijene najma stanova divljaju, a studenti koji nisu dobili smještaj u studentskom domu su zbog cijele situacije na posebnim mukama.

Takva situacija ne vlada samo u Zagrebu jer je i većina zadarskih studenata osuđena na visoke cijene iznajmljivača. Oni koji studiraju u jednom od gradova na obali znaju koliko je teško pronaći stan za razumnu cijenu, a ne pomaže im ni činjenica da isti stan ne mogu zadržati u ljetnim mjesecima zbog iznajmljivanja mjesta turistima.

Naime, novoizgrađeni zadarski studentski dom nije riješio problem smještaja studenata, a organiziran je na „Novom kampusu“ u dva studentska doma od kojih je jedan otvoren prošle godine. Sveučilište u Zadru će u dva studentska doma primiti 440 redovitih studenata, a s obzirom na to da i dalje nedostaje smještaja, Sveučilište planira izgradnju novih kapaciteta, stoji na zadarski.slobodnadalmacija.hr.

Zbog navedene situacije studenti su primorani potražiti stan i plaćati ga po „paprenoj“ cijeni, , a pojedini studenti pokušavaju dobiti sobu u domu pod svaku cijenu, pa čak i na ilegalan način.

 

Još vijesti