M. P. u Vijesti

Hvale vrijedan uspjeh! Tim iz Splita postigao izvrstan rezultat na natjecanju Formula Student

Održano je u Italiji od 12. do 16. srpnja.

25. srpnja 2023 11:14
Tim s Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu

Tim s Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu Foto: FESB/Facebook

„FESB Racing“ tim iz Splita je na međunarodnom natjecanju postigao izvrstan uspjeh, a održano je u Italiji od 12. do 16. srpnja.

„Formula Student ATA“ je natjecanje studenata inženjerstva koji dizajniraju, izrađuju i testiraju svoja vlastita trkaća vozila. Natjecanje se sastoji od različitih disciplina koje ocjenjuju performanse, pouzdanost, sigurnost, inovativnost i troškovnu učinkovitost vozila, a podijeljene su u statički i dinamički dio.

Prije navedenih disciplina bilo je potrebno proći detaljan tehnički pregled, dokumentaciju i ispravnost kupljenih komponenti, za to su bila predviđena dva puna dana. Nakon toga red je došao na statičke discipline, a suci koji su pregledavali bolide dolaze iz uglednih automobilskih tvrtki kao što su Maserati, Ducati i Alfa Romeo.

Tim s Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu je zaradio visoko peto mjesto u kategoriji Engineering Design i na utrci. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 65 timova iz cijeloga svijeta, a tim se natjecao bolidom FRT03 koji teži samo 243 kilograma.

 

Još vijesti