M. P. u Vodič za brucoše

Studenti, oprez! Otvorena je mogućnost prijave boravišta za riječke studente, a to bi trebali učiniti i ostali

Pogledajte sve informacije.

3. listopada 2023 13:11
Obratite pažnju

Obratite pažnju Foto: Canva

Od danas, 3. listopada, svi riječki studenti imaju mogućnost prijave boravišta u Studentskom naselju Trsat i to u prizemlju zgrade Studentskog centra svakog radnog dana od 8 do 14:30.

Tako će studenti moći podnijeti zahtjev za prijavu boravišta i dobiti odgovarajuće potvrde i uvjerenja o istom. Važno je napomenuti da su studenti dužni, ukoliko nisu vlasnici/suvlasnici nekretnine u kojoj će prijaviti boravište, priložiti ovjerenu izjavu stanodavca ili ovjereni ugovor o najmu nekretnine sklopljen sa stanodavcem.

Isto tako, stanodavac može dati suglasnost neposredno pred službenom osobom. Oni studenti koji u istom mjestu i na istoj adresi imaju prijavljeno boravište u ukupnom trajanju od 2 ili više godina, dužni su kod ponovnog podnošenja zahtjeva za prijavu boravišta dostaviti odgovarajuću dokumentaciju o opravdanosti podnošenja zahtjeva.

Obavezna prijava boravišta se odnosi na sve studente koji su se preselili u neki od studentskih gradova zbog početka studija i pri tome žive u privatnom ili iznajmljenom stanu. Ukoliko vas uhvate da živite „ilegalno“ na određenoj adresi, možete dobiti kaznu, a boravište možete prijaviti i online putem linka.

Još vijesti