M. P. u Vijesti

Predstavljen plan kampusa „Borongaj“: Poznati su mogući datumi

Pozitivan utjecaj na razvoj društva.

14. studenog 2023 10:41
Strategija i realizacija projekta

Strategija i realizacija projekta Foto: Canva

Iako se već godinama priča o Znanstveno-učilišnom kampusu „Borongaj“, tek su sada otkriveni neki mogući datumi. Naime, u okviru programa Tjedna sveučilišta, predstavljena je strategija spomenutog kampusa.

Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić se tijekom svojem izlaganja posebno osvrnuo na prometno povezivanje kampusa Borongaj, predstavio je dinamički plan realizacije projektno-tehničke dokumentacije prometnoga povezivanja te je govorio o predviđenim rokovima za realizaciju pojedinih projekata.

ZUK Borongaj će pridonijeti još kvalitetnijoj i dubljoj suradnji Sveučilišta s gospodarstvom, ali i pozitivno utjecati na razvoj društva u cjelini. Očekuje se kako bi izgradnja nathodnika mogla biti realizirana u prosincu 2024. kroz projekt Infrastrukture, dok bi se izrada projektno-tehničke dokumentacije za cestovne prometnice s tramvajskom prugom i komunalnom infrastrukturom, što se ostvaruje s Gradom Zagrebom, mogla biti završena tijekom 2025. godine.

Ovaj projekt je pokrenut još 2008. godine, a u njegovoj je provedbi izostao sustavni pristup i kontinuitet, piše na unizg.hr.

Još vijesti