P.S. u Vodič za brucoše

Crtanje asocijacija pomaže joj kod latinskih izraza: Studentica medicine pokazala svoju metodu učenja

Za svaki naziv odredi asocijaciju koja ju podsjeća na taj pojam

1. rujna 2023 16:50
Učenje

Učenje Foto: Pexels

Studenti najbolje znaju koliko teško zna biti kada moraš upamtiti imena različitih, a kompliciranih pojmova. To se najviše iskazuje na fakultetima gdje većinski vlada teoretski dio, a posebno ako uz određene pojmove moraju znati i latinske nazive, poput ove studentice.

Naime, ona studira medicinu, a na primjeru kolegija „Anatomija“ pokazala je kako lakše uči latinske nazive. Iako ona naziva ovo smiješnim načinom učenja, s obzirom na to da se koristi crtežima, moramo priznati kako joj je ideja odlična, a vjerujemo i da funkcionira kod pamćenja!

@donotreadthename 💊👑🧠? Šta vi birate? 😂 #fyp #fpryou #foryoupage #serbia #student #ucenje #metodeucenja #studytok #studyhack #balkan #viral #anatomija #medicinskifakultet #medstudent #study #ucisajelenom ♬ Sava i Dunav - Henny & Breskvica

Svoju metodu objasnila je na gradivu centralnog moždanog sustava i njegovih puteva. Prije svega, studentima savjetuje da iščitaju gradivo i izvuku one najbitnije riječi, pojmove i definicije. Zatim te pojmove ispišu na drugi papir, a onda kreće onaj zabavniji dio – crtanje.

Prvo prijevod, zatim asocijacija

Nadalje, ona prevodi sve riječi koje ne zna i koje joj nisu otprije poznate. Na temelju njih, razmisli o asocijaciji na koju ju ta riječ podsjeća, kreće s crtanjem tih istih ilustracija na koju ju određena riječ ili pojam podsjeća.

Konkretno na ovom primjeru, studentica ispisuje dijelove mozga od kojih ju jedan podsjeća na piramidu, s obzirom na to da se piramida nalazi u dijelu latinskog naziva tog pojma. Tako je nastavila i sa svim drugim pojmovima, a vi bi trebali isprobati isto da se uvjerite djeluje li ova metoda učenja!

Još vijesti