Vodič za brucoše

Studentica Ines oduševljava fotografijama: 'Radi puno pa će stizati i nagrade i poslovi'

MojFaks | Nakon predavanja, 21.08.2017.Studentica Ines oduševljava fotografijama: 'Radi puno pa će stizati i nagrade i poslovi'

Fotografija, ili kako se na hrvatskom ponekad kaže, 'svjetlopis', vrsta je vizualne umjetnosti koja kroz godine dobiva sve više ljubitelja. Mnogi se pokušavaju okušati u ulozi s druge strane objektiva, osobito sada u vrijeme društvenih mreža, ali samo oni koji imaju oko za detalje u tome i uspijevaju. Upravo takvo oko ima studentica Ines Grahovac koja je pobjednica Foto dana mladih u Karlovcu.

"Foto dani mladih – regionalni festival fotografije mladih" i ove je godine na ovom kreativnom festivalu, ujedno i natjecanju, ugostio mnoge mlade talente u fotografiji. Riječ je o natjecanju za sudionike od 16 do 21 godinu, a 2017. u Karlovcu na Foto danima rasturila je Osječanka Ines Grahovac.


Inesina reklamna fotka je ujedno i pobjednička... foto: Ines Grahovac/Foto dani mladih

Ines je studentica druge godine na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti na smjeru Snimanje, a njena pobjednička fotka je ujedno i reklamna fotografija. Kreativna studentica sudjelovala je na natjecanju i prošle godine, a pobjeda joj kaže, puno znači jer joj je drago da je netko prepoznao njen rad, kreativnost i strast prema fotografiji.

Studij snimanja je iznimno zahtjevan, a Ines smatra da se od fotografiranja u Hrvatskoj može živjeti


Nagrada za najbolju fotografiju za Ines predstavlja dodatnu motivaciju za stvaranje novih ideja jer "kamera će sama odraditi svoje". U Karlovcu na Foto danima mladih joj je bilo vrlo lijepo jer je upoznala mnoštvo mladih i talentiranih ljudi te naučila puno toga u vezi fotografije.


Ines smatra da mladi od fotografiranja mogu živjeti u Hrvatskoj... foto: Ines Grahovac

"Organizatori natjecanja, modeli i volonteri vrhunski su odradili svoj posao. Svime spomenutim sam oduševljena još od prošle godine pa sam htjela ponoviti iskustvo i mogu reći da su se sva moja očekivanja u potpunosti ispunila. Zbog toga puno svima zahvaljujem"
, osvrnula se Ines na Foto dane mladih.

...Mlada fotografkinja Sara Pukanić fotka vaše omiljene Startasice...


...Zadarska studentica osmislila hit suvenir - sačuvajte uspomene na retro polaroid fotkama...


Kada je riječ o njenom studiju, kaže da je iznimno težak i zahtjevan. Studij je spoj teorije i praktičnog rada, a kako kaže, studenti su stalno u pokretu i u situaciji da svoju kreativnost pokažu u punom svjetlu, a profesori to znaju prepoznati. Osim toga, studentica drži da je u Hrvatskoj moguće živjeti od fotkanja.

"Mišljenja sam da se u Hrvatskoj kao mladi fotograf može živjeti. A za to je potrebno napraviti mnoštvo dobrih fotki koje će netko prije ili kasnije primijetiti, pa će, sigurna sam, i nagrade i razni poslovi stizati", prokomentirala je.


Inesina turistička fotografija... foto: Ines GrahovacFoto: Ines Grahovac

S obzirom na velik talent, ova mlada Osječanka će sigurno osvojiti još nagrada te biti živi dokaz da se od vlastitog stvaranja može živjeti.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva/Ines Grahovac


Foto dani mladihfotografijafotografiranje

Prati nas na Instagramu!