Vodič za brucoše

Biste li kosili travu za dodatna 2 ECTS-a? Kako su studenti postali ludi za poslovima na koje ih ni tata ne bi natjerao

MojFaks | Nakon predavanja, 27.01.2020.Biste li kosili travu za dodatna 2 ECTS-a? Kako su studenti postali ludi za poslovima na koje ih ni tata ne bi natjerao

Dobro je poznato kako će studenti napraviti mnoge stvari, samo da ne moraju učiti ili da naprave malu pauzu od dugosatnog štrebanja. Još ako neka od tih opcija donosi dodatne bodove, motivacija je zagarantirana.

Jedan inovativni program sprovodi Centar za alternativno učenje u gradu Dubuque (Iowa), u sklopu kojega studenti mogu dobiti dodatne ECTS bodove, tako što će pomoći u košenju i sređivanju dvorišta starijim ljudima i onima koji zbog poteškoća ne mogu sami urediti svoja dvorišta, izvještava Yahoo News

U ovoj američkoj državi, dodatni se bodovi ostvaruju u sklopu fizičke aktivnosti, a svaki maturant ili student dužan je skupiti određeni broj bodova na tjelesnom odgoju kako bi završilo svoje školovanje. 

Košenje kao prevencija napuštanja faksa


Centar za alternativno učenje okuplja studente kojima prijeti rizik od napuštanja faksa. Na ovaj način studentima se omogućuje učenje koje odstupa od tradicionalnog školskog kurikuluma, i pomaže im u stjecanju vještina koje će koristiti u svakodnevnom životu. 


foto: Shutterstock By Olga Stsiashova

Kako piše na internet stranicama Ministarstva obrazovanja Iowa, alternativno obrazovanje je perspektiva, te je u interesu društva da se svi ljudi obrazuju. Tim Hitzler, profesor koji stoji iza inovativnog programa, govori kako studenti mogu raditi bilo koji posao koji koristi zajednici, kako bi zaradili dodatne bodove. Hitzler uglavnom prati studente dok se bave svojim poslom, a i on radi zajedno s njima.

Program podstiče empatiju


Ovaj program doprinosi povećanju svjesnosti studenata o životnoj okolini i uvjetima u kojima žive pojedinci. Kroz rad sa starijim osobama, osobama s invaliditetom, studenti razvijaju empatičnost, a njihov rad koristi ljudima koji poslove poput košenja nisu sami u stanju napraviti.

Kada je program predstavljen, studenti nisu bili ludi za uzimanjem kosilice u ruke. Međutim, situacija se promijenila. Izlaskom iz zone komfora, kada se studenti uključe u rad, postaju sve motiviraniji za obavljanjem društveno-korisnog rada. Kako profesor Hitzler govori, svidi im se pomaganje ljudima. 

...Sadašnji sistem bodovanja može uskratiti mjesto izvrsnim studentima: Treba li Pravilnik o studentskim domovima ponovnu rekonstrukciju?...


Ovaj program od poslova najčešće uključuje košenje travnjaka, podrezivanje lišća, sječu drva za ogrjev. Što vi mislite o ovome? Biste li pokosili travnjak za 2 ECTS-a?

A.Z.
Izvor: Yahoo News
foto: Shutterstock By StockWithMe


studentikošenje travnjakadodatni bodovialternativno učenjetjelesni odgoj