Vodič za brucoše

Loše vijesti za sve 'partijanere' i zaljubljenike u noćne klubove: Ovo su nove preporuke HZJZ-a!

MojFaks | Nakon predavanja, 12.08.2020.Loše vijesti za sve 'partijanere' i zaljubljenike u noćne klubove: Ovo su nove preporuke HZJZ-a!

Nova preporuka za rad noćnih klubova jest onemogućavanje rada i boravka posjetiteljima u zatvorenim prostorima kluba. Uz to, uvedena je još jedna novina, a važno je da se svi posjetitelji pridržavaju i dosadašnjih preporuka.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nadopunio je u utorak preporuke o sprječavanju širenja koronavirusa za noćne klubove, čijim se vlasnicima preporučuje da rad klubova organiziraju na otvorenom te onemoguće rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima. Iz HZJZ-a ističu da su nadopunili preporuke noćnim klubovima radi zaštite djelatnika i posjetitelja u skladu s trenutnim stanjem epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Od sada su izlasci mogući samo na otvorenom i bez plesnog podija


Nova je preporuka da se rad noćnog kluba organizira tako da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom, kao i da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima kluba. Klubovi koji nemaju mogućnost rada na otvorenom i dalje mogu nastaviti raditi po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata. Novina je i da se zabranjuje funkcija prostora plesnih podija, umjesto čega se preporučuje postavljanje stolova i stolica uz udaljenost od 1,5 metra.


O pojavi novih žarišta zaraze u noćnim klubovima, posebno na obali, govorila je u RTL-u Danas epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer. 

Nije precizirala hoće li epidemiolozi preporučiti pooštravanje mjera, ali je naglasila da su problem zatvoreni prostori i nepridržavanje mjera.

"Apeliramo na mlade – ne idite u zatvorene prostore, ima klubova na otvorenom, držite minimalnu distancu od metar i pol. Društvo se može družiti zajedno, ali nemojte se miješati s ostalim skupinama, dezinficirajte ruke i poštujte mjere", poručila je Mayer mladima.

Foto: Shutterstock by Pepeelson

Suzdržite se od tuluma i druženja, u protivnom poštujte sve preporuke


Iz HZJZ-a podsjećaju i na sve dosadašnje preporuke za ugostiteljske objekte koje su i dalje na snazi: pridržavanje higijenskih mjera, za vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se zadržavanje fizičke udaljenosti između osoba (publike, izvođača i osoba od 1,5 metara, preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni.


Podsjećamo, nedavno je i Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić prokomentirala ponašanje mladih i uputila apel da bi se mladi trebali kloniti većih okupljanja. U svijetu se bilježi rast broja mladih zaraženih, stoga je i Svjetska zdravstvena organizacija uputila važno upozorenje – pozivaju mlade da se suzdrže od druženja s ekipom i odlazaka na tulume!

V.S./Izvor: RTL
Foto: Shutterstock by Pressmaster


mladikoronaviruskoronaepidemiološke mjerenoćni klubpreporukaizlasciizlazakpartytulum


Prati nas na Instagramu!