Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom znanje

21-godišnji student-čudo: Studira na 2 fakulteta, a u indeksu ima 50 petica

Objavljeno 09.11.2021.

Ambicija studenata ispoljava se na razne načine: neki su iznimno aktivni u studentskim udrugama, drugi pišu radove i skupljaju rektorove nagrade, a treći studiraju na više fakulteta istovremeno, uz petice u indeksu. Da, ovaj je student dokaz da se i to može!

Varanje na ispitima 200 posto češće – studenti sve kreativniji: Šalabahter na psu, dronovi, savjeti s TikToka...

Objavljeno 03.08.2021.

Studenti su oduvijek bili kreativni po pitanju prepisivanja na ispitima. Online učenje i pisanje ispita preko laptopa natjeralo je studente da postanu kreativniji u svojim namjerama da prepišu ispite.

Bandić ti nije ni do koljena? Okušaj se i ti u vođenju grada Zagreba – evo kako

Objavljeno 02.06.2020.

Na kavi s kolegama prvi si koji misli da bi bolje od Bandića 'plesao kako grad svira'? Sve ti frendice kažu da imaš više obraza i idealizma od našeg gradonačelnika? Onda je ovo možda prvi korak da jednog dana najozbiljnije zasjedneš na tu poziciju...

 Ne znate odgovor na profino pitanje? Učite od najboljih! Evo kako saborski zastupnici odgovaraju kada nemaju blage veze

Objavljeno 24.01.2019.

Nažalost, već smo navikli na to da naši saborski zastupnici nisu baš najbolje 'informirani' o gramatici hrvatskog jezika te o bitnim stvarima o kojima trebaju odlučivati. Tako ne iznenađuju najnoviji biseri iz saborskih klupa. 'Klinci' u osnovnoj i srednjoj školi vjerojatno znaju odgovore na postavljena pitanja, ali ne i naši uvaženi zastupnici. Ovoga puta nisu imali pojma tko je uglazbio i napisao hrvatsku himnu. No, možete i iz toga nešto naučiti. Što? Evo, šapnut ćemo vam!

Srećom da glupost ne boli: Studenti nam otkrili koje su najgore provale čuli od svojih kolega

Objavljeno 06.11.2017.

Biseri iz školskih klupa ostanu simpatična uspomena za cijeli život, a kada dođemo na fakultet mislimo da će bisera biti manje. No, kako to obično biva, prevarimo se pa kada kolega na faksu izvali neku glupost to nam uopće nije simpatično. Štoviše, kasnije izbjegavamo tog kolegu.

Biseri profesorskog neznanja: Studenti se prisjetili situacija kad ih je neznanje profesora šokiralo

Objavljeno 27.10.2017.

Premda se ponekad čini da profesori postoje samo da bi studentima zagorčali život i 'natovarili' im tonu gradiva na leđa, sami znamo zašto su profesori na fakultetu – da nas nauče onome što će nam trebati u budućem poslu. Osim toga, oni nas potiču na razmišljanje i trebali bi biti stručnjaci u svome području pa zato ostanemo blago šokirani kada ne znaju nešto iz svog 'faha'.

Blistava budućnost domaće farmacije: hrvatski studenti ovog studija proglašeni najboljima na svijetu!

Objavljeno 10.08.2016.

62. međunarodni kongres mladih i budućih farmaceuta održan je pod sloganom 'Kako uspješno kormilariti izazovima zdravstvenog sustava – U potrazi za farmaceutskom izvrsnosti'.

Kako unovčiti znanje s faksa: posao u struci započinje praksom

Objavljeno 26.01.2016.

Kao studentica, smatram kako je studentski posao najlakše pronaći. Puno mjesta, poput call centara i različitih modnih dućana, traže isključivo studentsku populaciju za rad. S obzirom da takvi poslovi obično traže veći broj radnika, najlakše ih je naći – u studentskom centru.

Mozgalo predavanje: 'Utapamo se u podacima, a žudimo za znanjem!'

Objavljeno 12.01.2016.

U sklopu eSTUDENTovog natjecanja Mozgalo kreće drugo po redu motivacijsko predavanje pod nazivom 'Customer Relationship Management: Utapamo se u podacima, a žudimo za znanjem!'.

Paradoks našeg vremena: puno diploma, a malo razuma...

Objavljeno 11.12.2015.

Iako se ovaj tekst, poznat pod nazivom 'Paradoks našeg vremena' često pripisuje stand-up komičaru Georgeu Carlinu, a ponekad i učeniku koji je preživio masakr u školi Columbine, najvjerojatnije je da ga je napisao bivši pastor dr. Moorehead.Prati nas na Instagramu!