Mojfaks.hr u Vijesti

Koji 'fak' studirate – neobična igra riječi fakulteta u Nišu

Medicinski fakultet koristi "medfak" za svoju internetsku domenu, Pravni fakultet "prafak", Elektronski fakultet "elfak", Učiteljski fakultet koristi "ucfak", a Mašinski fukultet "masfak", što je zbog značenja termina "fak" na engleskom jeziku na društvenim mrežama izazvalo mnogo komentara...

6. kolovoza 2014 13:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pojedini fakulteti u okviru Univerziteta u Nišu odabrali su neobične termine za svoje domene internet prezentacija. Tako Medicinski fakultet koristi “medfak” za naziv svoje domene , Pravni fakultet “prafak”, Elektronski fakultet “elfak”, Učiteljski fakultet koristi “ucfak”, a Mašinski fukeltet “masfak”, što je zbog značenja reči “fak” na engleskom jeziku na društvenim mrežama izazvalo mnogo komentara.

Zanimljivo je da i studenti ovih fakulteta imaju svoje i mail adrese s ovim nazivima, pa student koji je na Medicinskom fakultetu ima adresu s ovim domenom, poput “petar.petrovic@medfak.ni.ac.rs”.

Studenti i profesori nemaju problema s nazivima ovih domena i u šali navode da ih takvi nazivi čine potpuno jedinstvenim i boljim od ostalih na ovim prostorima.

L.B./izvor: Telegraf.rs
foto: sxc.hu

Još vijesti