V.F. u Akademska četvrt

Grad Umag dijeli stipendije za deficitarna zanimanja studentima iz cijele Hrvatske, ali postoji jedan uvjet

Mogu se prijaviti studenti iz bilo kojeg mjesta.

19. listopada 2023 11:20
Mogu se prijaviti studenti deficitarnih zanimanja

Mogu se prijaviti studenti deficitarnih zanimanja Foto: Canva

Grad Umag već godinama dodjeljuje stipendije studentima čime želi podupirati mlade i promicati ulaganje u znanje. Mnogi hrvatski gradovi dodjeljuju stipendije svojim studentima, međutim za stipendiju grada Umaga se mogu prijaviti studenti deficitarnih zanimanja iz cijele Hrvatske.

Ove godine će se dodijeliti 37 stipendija. Deficitarna zanimanja na području grada Umaga uključuju studije medicine, sestrinstva, ranog i predškolskog odgoja, razredne nastave, matematike (nastavnički smjer), biologije (nastavnički smjer), informatike (nastavnički smjer), engleskog jezika (nastavnički smjer), politehnike (nastavnički smjer), kemije (nastavnički smjer), geografije (nastavnički smjer), edukacijske rehabilitacije i socijalnog rada.

Stipendije se primaju deset mjeseci, a iznose 5.000 eura za studije primarne zdravstvene zaštite i 4.000 eura za studije iz područja brige o djeci rane i predškolske dobi, odgoja i obrazovanja i socijalne skrbi.

Studenti se moraju zaposliti u Umagu

Ipak, postoji jedna kvaka. Studenti koji ostvare pravo na stipendiju moraju ostati raditi u Umagu, a morat će ostati raditi ondje onoliko dugo koliko su primali stipendiju.

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2023. godine, a prijave se podnose na adresu Grad Umag-Umago, Upravni odjel za opću upravu i društvene djelatnosti, Trg slobode 7, 52470 Umag. Na omotnicu je potrebnu staviti napomenu „Prijava na natječaj za dodjelu stipendija studentima na studijima za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Umag-Umago za nastavnu godinu 2023./2024., NE OTVARATI“.

Više informacija možete saznati na poveznici, a tekst Natječaja pročitajte u nastavku.

Još vijesti