M. P. u Akademska četvrt

Studentica prava objasnila kako polaže ispite: „Ne možeš ništa spremiti u tri dana“

Iskustvo je subjektivno.

20. listopada 2023 15:43
Kako spremiti ispit na pravu?

Kako spremiti ispit na pravu? Foto: Canva

Pravni fakultet je na glasu kao jedan od težih fakulteta koji mnogim studentima zadaje muke, a s tom se činjenicom ne bi složili studenti inženjerskih smjerova. Naravno, teško je odrediti koji fakultet/smjer je najteži, ali se takve rasprave često potaknu među studentima.

Korisnica TikToka, Nikolina Vidović, snimila je videozapis na tu temu i objasnila kako se spremala za ispite na pravu, a dodala je da se njezine riječi odnose na taj fakultet u Novom Sadu te da postoje izuzetci.

@nikolinavi Replying to @MM ja se u napred izvinjavam na dugackom videu. Najbitnije sam zaboravila da kazem odmah na pocetku tako da je to nazalost na kraju videa, tako da slobodno premotajte 😂🎓 #pravnifakultet #pravni #pravnifakultetnovisad #ispiti #ucenje #savetizastudente #studentlife #studentsbelike #studywithme #mojeiskustvo #srbija #novisad #zatebe #balkantiktok #fyp #foryou #foryoupage ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

Kao prvu i najvažniju stvar je navela da treba početi na vrijeme učiti jer se ispit ne može spremiti u tri dana. Na početku je i napomenula da su iskustva subjektivna i da ne treba uvijek slušati studente starijih godina te da treba učiti sa razumijevanjem. Napomenula je kako smatra da je važno izaći na svaki ispit, barem da se upoznaš s konceptom i pitanjima.

Bitno je uzeti pauzu nakon „velikih“ ispita da bi mogao/la upijati nove informacije i upravo zbog toga je odmor ključan. Od velike važnosti je da ne stvarate negativne emocije prije određenog ispita jer se tako automatski gubi motivacija za učenje. Postoje neki kolegiji koji su teži, dok su drugi lakši, ali ih treba gledati kao da su svi isti. Za kraj je dodala da je prema njezinom mišljenju najbolje učiti iz knjige, a skripte bi trebale služiti samo za ponavljanje.

Još vijesti