V.F. u Akademska četvrt

Ministarstvo obrane raspisalo natječaj za dodjelu stipendija studentima informacijsko-komunikacijskih tehnologija

Kandidati će biti pozvani na odabirni postupak.

23. listopada 2023 15:14
Stipendija je spas za studente

Stipendija je spas za studente Foto: Canva

Mnogi studenti uz faks i rade kako bi si zaradili džeparac i rasteretili svoje roditelje. Međutim, stipendija je ono čemu se svaki student nada i prijavljuje se na sve moguće natječaje koji postoje. Jedan od tih natječaja je i onaj za dodjelu stipendija redovitim studentima iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija kojeg raspisuje Ministarstvo obrane.

Ove stipendije se dodjeljuju redovitim studentima na sveučilišnim ili stručnim studijima akreditiranih u znanstvenim poljima elektrotehnika, računarstvo, informacijsko komunikacijske znanosti i drugim srodnim studijima iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija u akademskoj godini 2023./2024.

Na raspolaganju je ukupno 50 stipendija, a dodjeljivat će se kako slijedi:

• do 10 stipendija studentima koji studij završavaju u 2024. godini
• do 10 stipendija studentima koji studij završavaju u 2025. godini
• do 10 stipendija studentima koji studij završavaju u 2026. godini
• do 10 stipendija studentima koji studij završavaju u 2027. godini
• do 10 stipendija studentima koji studij završavaju u 2028. godini.

Da bi ostvarili pravo, kandidati moraju biti redoviti studenti sveučilišnih ili stručnih studija iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija koji su sve godine studija upisali redovito bez ponavljanja godine i imati opći uspjeh najmanje 3,00 u posljednjoj godini obrazovanja.

Rok za podnošenje prijava je do 15. studenog.

Kako se prijaviti?

Za prijavu, kandidati trebaju priložiti:

• ispunjeni Prijavni obrazac za stipendiranje studenata
• presliku osobne iskaznice ili domovnice i rodnog lista
• dokaz o prosjeku ocjenu svih predmeta završnog razreda srednjoškolskog obrazovanja za studente prve godine studija, a studenti viših godina studija dokaz o prosjeku ocjena svih ispita prethodno završene godine studija
• dokument kojim se dokazuje upis na sveučilišnim ili stručnim studijima akreditiranih u znanstvenim poljima elektrotehnika, računarstvo, informacijsko komunikacijske znanosti i drugim srodnim studijima iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija u akademskoj godini 2023./2024.
• potvrdu o prebivalištu
• uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Dokumenti se mogu dostaviti elektronički na prijam_dvs@morh.hr ili pismeno na adresu: Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256b, Zagreb.

Nakon zaprimanja prijave i potrebnih dokumenata, Ministarstvo obrane će pozvati zainteresirane kandidate na odabirni postupak u kojem će oni morati zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kategoriju osoblja za koju se prijavljuju. Oni koji zadovolje spomenute kriterije moći se s Ministarstvom obrane potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom akademskog obrazovanja.

Više informacija možete saznati na linku.

Još vijesti