L.B. u Vijesti

Mjesečno 1750 kuna i prilika za posao nakon diplome? Ako ti to zvuči dobro, pročitaj kako do toga doći!

Stipendija iznosi 1.750,00 kn neto mjesečno, a rok za prijavu je krajem rujna.

15. rujna 2022 11:05
Stipendija plus zaposlenje - zvuči dobro?

Stipendija plus zaposlenje - zvuči dobro? Foto: Silver Wings via Shutterstock

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) dodjeljuje stipendije u akademskoj godini 2022./2023. te poziva studente preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija ekonomije, prava, matematike i informatičkih tehnologija na prijavu.

Prijaviti se možete ako ste upisali redoviti studij i imate status redovitog studenta na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj i to najmanje treću godinu preddiplomskog ili integriranog preddiplomskog i diplomskog studija ili pak upisan diplomski studij.

vezano Studente očekuje 2000 više stipendija, još vrijednijih no prije Akademska četvrt Vlada RH studentima odsad nudi 2000 stipendija više: Dižu i iznos potpore – provjerite za koliko!

Obratite posebnu pozornost i na to da aplicirati mogu studenti koji studiraju ekonomiju, pravo, matematiku ili informatičke tehnologije, čijim se završetkom stječe najmanje 300 ECTS bodova (preddiplomski i diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski studij).

Također je bitno da po završetku svake studijske godine položite sve ispite iz prethodnih godina studija, aktivno koristite engleski jezik u govoru i pismu, da vam nije protekao minimalni rok za završetak studija, da nemate upisano mirovanje studentskih obveza, da ne primate stipendiju ili neki drugi oblik potpore u vezi studiranja te da ste državljanin RH.

vezano Studentski centar Rijeka Vijesti Stipendije i 'starijim' studentima: U ovom gradu stipendiju odsad mogu dobiti i 30-godišnjaci

Studenti će se birati po kriterijima visine prosjeka ocjena, usklađenosti vrste i smjera studija s potrebama Hanfe, sudjelovanja u studentskim aktivnostima (studentska udruženja, natjecanja, organizacija studentskih aktivnosti i sl.), a dodatan su plus i pisani, izlagani ili objavljeni radovi (seminarski, završni, stručni ili sl.). Također, provest će se i procjena motivacije i interesa putem intervjua za mogući rad u Hanfi nakon završetka studija.

Obveze stipendista uključuju redovito studiranje i polaganje ispita, semestralnu dostavu potvrde fakulteta odnosno visokog učilišta o položenim ispitima s naznakom prosjeka ocjena po semestru, obavljanje studentske stručne prakse u Hanfi u trajanju od tri tjedna te obveza zapošljavanja u Hanfi nakon završetka školovanja u ukupnom trajanju broja godina koliko je trajalo stipendiranje, uvećano za jednu godinu u slučaju da Hanfa iskaže poslovnu potrebu.

Stipendija iznosi neto 1.750,00 kuna koje će na račun stipendista "sjesti" najkasnije do 15. u mjesecu za tekući mjesec.

vezano Doktorand fizike, Dejan Gemeri, iz svojeg džepa nudi stipendiju studentima Akademska četvrt Doktorand iz Vukovara objavio natječaj za stipendiju iz vlastitih sredstava: ima jedan uvjet, a evo tko se može prijaviti!

Možete se prijaviti popunjavanjem e-prijavnice uz dostavu traženih dokumenata u digitalnom ili skeniranom obliku, a rok za prijavu je 27. rujna 2022. godine.

Sve detalje o potrebnim dokumentima za prijavu pronađite ovdje.

Još vijesti