V.F. u Akademska četvrt

Muka zvana pronalazak liječnika u mjestu studiranja: Od sada možeš pronaći sve informacije na jednom mjestu

Za uspješni pronalazak liječnika.

24. Siječnja 2024 10:40
Uspješno pronađi liječnika

Uspješno pronađi liječnika Foto: Canva

Ako si upisao faks daleko od kuće, znaš i sam koliki je šok bio kad si se morao početi brinuti sam za sebe. Jedna od stvari koje su ti zadavale najviše briga je pronalaženje liječnika, stomatologa i ginekologa. Kao da to već nije dovoljno grozno, moraš sam nazvati liječnika i naručiti se za pregled. Ipak, više ne moraš biti izgubljen jer sada imaš sve informacije na jednom mjestu.

Ured za zaštitu zdravlja studenata objavio je Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata – Zagreb s informativnim materijalom o zdravstvenoj zaštiti.

Ovaj novi Informator pored savjeta studentima kako izabrati liječnike primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu, ažuriranih podataka o zdravstvenim ustanovama koje pružaju žurnu medicinsku pomoć te informacija o specifičnim i preventivnim mjerama zdravstvene zaštite sadrži i podatke o vrstama zdravstvenog osiguranja, Europskoj kartici zdravstvenog osiguranja, općim mjerama zaštite osobnih podataka o zdravlju te dio o zdravstvenoj pismenosti.

Sve informacije na jednom mjestu

Informator će biti dostupan na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu i nadopunjavan, po potrebi, novim podacima.

„Drage studentice i studenti, nadamo se da će vam ovaj informativni materijal olakšati snalaženje i ubrzati pronalazak ustanove u kojoj možete dobiti zdravstvenu pomoć koju trebate. Predlažemo vam da pri dolasku u Zagreb i u upisu na fakultet izaberete svoje liječnike primarne zdravstvene zaštite (liječnika opće/obiteljske medicine, stomatologa i ginekologa) u jednom od Domova zdravlja u Zagrebu“, stoji u Informatoru.

Nažalost, i dalje ćeš morati sam nazvati liječnika i naručiti se za pregled. Tome nema pomoći.

 

Još vijesti