L.B. u Nakon predavanja

'Drugi su izlazili, a ja sam učila': Milica je TOP studentica medicine, a ima još i 6 sestara koje također nižu petice

Milica Markagić jedna je od sedam djevojčica rođenih u devetočlanoj porodici Markagić, u mjestu Sevce nadomak Štrpca.

5. Siječnja 2022 13:02
Milica, studentica medicine

Milica, studentica medicine Foto: Screenshot

Svojim trudom i znanjem došla je do diplome Medicinskog fakulteta, a zatim i do posla kao jedan od najboljih studenata koje je država Srbija nagradila stalnim zaposlenjem, piše Blic.rs.


Studij medicine je veliki izazov


"Kao neko tko potiče iz višečlane obitelji, nas je bilo sedam djevojčica, od malena su nas roditelji učili da je jako bitno da se pomažemo, kako mi sestre međusobno, tako i drugim ljudima. Trudili su se da nas nauče pravim vrijednostima. To me i navelo da odaberem granu u kojoj bih mogla biti humana. Zato sam i odabrala medicinu. Studirati medicinu nije nimalo lako. To je veliki izazov i obimno gradivo koje treba savladati, ali kada nešto volite onda ništa nije teško", kaže skromno Milica za Kosovo online.


>>>21-godišnji student-čudo: Studira na 2 fakulteta, a u indeksu ima 50 petica<<<


Svoju karijeru Milica će nastaviti na Odjeljenju anesteziologije u KBC-u "Kosovska Mitrovica". Njena želja je ovim ispunjena, jer je prema njenim riječima, oduvijek želela prvo studirati, a onda i raditi u mjestu blizu njenog rodnog kraja.


"Najprije sam dobila posao suradnika na Medicinskom fakultetu pa sam odlučila na kraju ostati ovdje u Kosovskoj Mitrovici. Što se tiče same anesteziologije radeći na programu 'Moja prva plaća' nekih šest mjeseci provela sam u kovid sistemu na Infektivnom odjeljenju i tu sam se susretala s bolesnicima koji su imali lakšu ili težu kliničku sliku. Tada sam uvidjela koliko je posao anesteziologa specifičan i odgovoran i to me je privuklo, pa sam prilikom izbora specijalizacije odlučila da to bude anestezija", ponosno ističe ona.


Slobodnog vremena gotovo da i nije imala


Kada su u pitanju planovi za budućnost, ne krije da ima velike ambicije jer u poslu na kojem je angažirana želi napredovati. O tome kako provodi slobodno vrijeme, Milica se nakon osmijeha i komentara da ga gotovo i nema, vraća na početak priče i pojašnjava koliko odricanja zahtijeva ozbiljan pristup medicini.


>>>Od nogometa do doktorata: Odustao od profesionalnog sporta i postao najbolji student u svome gradu<<<


"Kada se odlučite upisati medicinu to sa sobom nosi odgovornost, ali i odricanja. Dok su moji prijatelji lagodno izlazili, ja sam ostajala kući i učila. Medicina zahtijeva dosta odricanja i tu su brojni sati provedeni nad knjigom, ali kada nešto volite to nije teško. Nadam se da ću svoj privatni život u budućnosti moći uklopiti s obavezama, kako na fakultetu tako i u zdravstvu", zaključila je Milica.


I drugih šest sestara jednako su uspješne


Ova skromna 26-godišnja djevojka stidljivo dodaje da se ponosi svojom obitelji i da je roditeljima beskrajno zahvalna za sve što su pružili njoj i njenim sestrama, a otkrila nam je da je osim nje na posljednjem prijemu mladih medicinara u stalni radni odnos posao dobila i njena sestra.


>>>Naučio čitati tek s 13 godina, a sad je na doktoratu – dobiva samo najbolje ocjene i prestižne stipendije<<<


Sve sestre su ili završile fakultet kao najbolje na svojim klasama ili trenutno studiraju, a svaka od njih sedam sve ispite je davala s najvišim ocjenama.


izvor: Blic.rs, Kosovo-online.com

Još vijesti