M. P. u Akademska četvrt

Dogovorena suradnja! Predstavnici jedne velike kompanije posjetili Sveučilište u Zagrebu

Razmatra se o uvođenju personaliziranog učenja.

30. kolovoza 2023 15:06
Umjetna inteligencija i obrazovanje

Umjetna inteligencija i obrazovanje Foto: Pexels

Na službenoj stranici Sveučilišta u Zagrebu objavljena je informacija da je održan radni sastanak s predstavnicima Microsofta.

U posjetu se raspravljalo se o mogućnostima zajedničkih projekata u daljnjem razvoju i implementaciji rješenja umjetne inteligencije na Sveučilištu u Zagrebu. Globalna direktorica za tehnologiju u obrazovanju za obrazovnu industriju iz središnjice Microsofta u Seattleu na sastanku je predstavila Microsoftove planove u području obrazovanja.

Isto tako, spomenuti su i opći trendovi o strateškim mogućnostima implementacije umjetne inteligencije u obrazovnom sektoru u regiji i svijetu. Već je dobro poznato da umjetna inteligencija olakšava razne aktivnosti, a može doprinijeti personaliziranom učenju na razne načine.

Umjetna inteligencija može poslužiti za personalizirano učenje na razne načine, primjerice i za osmišljavanje materijala za učenje na temelju individualnih stilova učenja, preferencija i potreba polaznika i prilagodljivim učenjem.

Inteligentni sustavi podučavanja idu u smjeru stvaranja sustava podučavanja koji studentima pružaju individualne upute i potporu, a isto tako analizirati podatke i generirati povratne informacije, stoji na unizg.hr.

Još vijesti