V.F. u Akademska četvrt

Studenti iz susjedstva ogorčeni niskim standardima: „Zaslužujemo nešto bolje od čučavca“

Peticiju protiv čučavaca su prije nekoliko godina raspisali i zagrebački studenti.

24. listopada 2023 10:46
Studentski dom u Podgorici

Studentski dom u Podgorici Foto: Miloš/Twitter/Screenshot

Većini studenata treba neko vrijeme da se naviknu na život u studentskom domu. Živiš u jednoj sobici s cimerom i moraš se pomiriti s time da nećeš imati osobnog prostora. Ipak, mnogi studentski domovi u Hrvatskoj su renovirani ili čak nedavno izgrađeni pa zaista lijepo izgledaju.

Međutim, studenti iz susjedstva se žale na niski standard u studentskim domovima i fakultetima. Tako je jedan korisnik pod imenom Miloš na X-u objavio slike iz studentskog doma u Podgorici.

„A ovo je dom u Podgorici, gledajte i nagledajte se.“

Naravno, život u studentskom domu je primamljiv zbog društva i jeftinije stanarine, ali ne možemo baš reći da nam ove slike izgledaju primamljivo.

 

 

Žale se i studenti s Filozofskog fakulteta u Beogradu koji u toaletima umjesto WC školjke još uvijek imaju čučavce. Sliku čučavca je na X-u objavila korisnica pod imenom Milka.

„Ovo je toalet na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Ok, čist je, ali možda studenti u 2023. zaslužuju i nešto bolje od čučavca“, napisala je u objavi.

Sličan problem je prije nekoliko godina bio u Studentskom centru u Zagrebu. Studenti su se dugo žalili na zastarjele toalete, odnosno čučavce zbog kojih su pokrenuli i peticiju te zahtijevali da se uklone i zamijene WC školjkama. Iako je peticija skupila veliki broj potpisa, prošle su godine prije nego što su se famozni čučavci u zagrebačkom Studentskom centru uklonili, a toaleti modernizirali.

Još vijesti