V.F. u Akademska četvrt

Studenti ovoga fakulteta smiju na promociju mogu obući što god žele: Jedan od njih se obukao kao Zelenski

Do sada su se maskirali i u Pokémone i Isusa Krista.

30. ožujka 2023 12:10
Bradu je puštao od prosinca

Bradu je puštao od prosinca Foto: @Gerashchenko_en; Twitter

Student sveučilišta u Japanu na promociju je odjenuo zelenu majicu dugih rukava i hlače istog stila kako bi sličio ukrajinskom predsjedniku. Rekao je za japansku televiziju Yomiuri da je čak pustio i bradu.

Njegov kostim bio je dio jedinstvene ceremonije promocije na Sveučilištu Kyoto, koja studentima dopušta da nose što god žele, prenosi BBC.

Studenti smiju na promociju doći maskirani

Moramo primijetiti, potpuno drukčiji od dress coda na hrvatskim promocijama. Za razliku od svečane toge i akademske kape, kičanke, koji se nose na našim promocijama, na nekim sveučilištima u Japanu studenti mogu obući što god žele pa tako mnogi od njih po diplomu dolaze u kostimima.

Tijekom godina, čudna i prekrasna tradicija dovela je do toga da svi, od Where's Wally? do Pokémona, pa čak i Isusa Krista, skupljaju svoje diplome na sveučilištu.

Student koji je na Twitteru poznat samo kao Amiki je rekao japanskim medijima da se obukao kao predsjednik Zelenski kako bi pokazao solidarnost s Ukrajinom.

 

 

„Od prosinca, kad sam počeo puštati bradu, govorili su mi da izgledam kao predsjednik Zelenski“, rekao je za Yomiuri.

Izrazio podršku Ukrajini

Diplomant je također nosio natpise s porukama podrške i citatima iz predsjednikovog govora američkom Kongresu u prosincu.

Slična se tradicija provodi na Sveučilištu umjetnosti u Kyotu. Ove godine, prema NHK-u, japanskoj javnoj radioteleviziji, zec i vidra su se pažljivo probili do pozornice kako bi preuzeli svoje diplome, kao i bubnjar, koji je zasvirao nakon što je diplomirao, uz podršku ostalih glazbenika u masi.

Izvor: BBC

Još vijesti