V.F. u Akademska četvrt

Studiranje u inozemstvu: Zaljubljenica u tursku kulturu upisala fakultet u Istanbulu i pokazala kako je ondje živjeti

Često posjećuje lokacije na kojima su snimane poznate serije.

3. studenog 2023 16:13
Ostvarila je svoj san i preselila se u Istanbul

Ostvarila je svoj san i preselila se u Istanbul Foto: janicijem/TikTok/Screenshot

Mnogi od nas su veliki fanovi neke strane kulture koja nam se čini dalekom i egzotičnom. Ipak, jedino što činimo po tom pitanju je da ju proučavamo na internetu, gledamo filmove i serije i sanjamo o tome da ćemo jednom otputovati ondje. Što nas sprječava da ostvarimo ono o čemu sanjamo? Možda samo strah i brige.

Ipak, ova djevojka nije dopustila da joj strah stane na put. Studentica Milica iz Beograda je velika zaljubljenica u tursku kulturu i turske serije, a ove godine je upisala studij političkih znanosti i međunarodnih odnosa u Istanbulu. Na svojem TikTok profilu često objavljuje videe u kojima pokazuje kako izgleda život u Turskoj, a često odlazi i na poznate lokacije na kojima su snimane pojedine turske serije.

 

@janicijem Ja u epizodi: Necla se vraća kući😂🫶🏻 #fypシ #fyp #foryou ♬ Yaprak Dökümü - Toygar Işıklı

 

Svojim je pratiteljima pokazala kako izgleda studentski dom u Istanbulu koji je dio kampusa Sveučilišta u Istanbulu. Pokazala je i kako joj izgleda soba u domu. Za razliku od soba u većini studentskih domova u Hrvatskoj, ovdje u jednoj sobi žive četiri osobe koje spavaju u krevetima na kat.

 

@janicijem Šta nam se nije izdešavalo za ovih par dana😂 #fyp #foryou #fypシ ♬ orijinal ses - janicijem

 

Pokazala je i kako izgleda Sveučilište u Istanbulu, a mi moramo priznati da izgleda otprilike onako kako bismo ga sami zamislili s obzirom na tursku arhitekturu. Također, kako je upisala faks u Istanbulu tek ove godine, počela je učiti i turski jezik.

 

@janicijem Velika mi je čast da studiram na ovakvom mestu koje odiše sa neverovatnom istorijom i tradicijom❤️ #fyp #foryou #fypシ ♬ Dönmek (Return) - Aytekin Ataş

 

Inače, Istanbul je poznat kao mjesto koje je multikulturalno pa je mnogim studentima zanimljivo otkrivati brojne raznolikosti. Osim toga, studenti ondje mogu iskoristiti mnoge popuste na ulaze u muzeje, javni prijevoz, a imaju popuste u restoranima i trgovinama.

Zanima te kako je živjeti u domu „Stjepan Radić“, najvećem studentskom domu u Hrvatskoj? Pogledaj naš video i saznaj sve o životu na Savi.

 

@buzzin_nova Kako je to živjeti na Savi?! Portal mojfaks.hr donosi odgovore 😎 #fyp #studenti #studentskidom #studiranje #faks #zagreb #studentskidomstjepanradic #foryoupage #viralvideo #sava ♬ Electro Swing with retro cool brass & piano(1088312) - Ponetto

 

Još vijesti