V.F. u Akademska četvrt

Hrvatsko sveučilište postalo dio europske mreže sveučilišta: „Projekt će obuhvatiti cijelo Sveučilište, njegove sastavnice, djelatnike i studente“

Projekt će trajati četiri godine.

17. studenog 2023 10:57
Projekt će trajati četiri godine

Projekt će trajati četiri godine Foto: Canva

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku se uključuje u Europsku mrežu sveučilišta pod nazivom COLOURS. Ovaj će projekt trajati četiri godine, a osim Sveučilišta u Osijeku sudjeluje još osam partnera: University of Paderborn u Njemačkoj, Le Mans University u Francuskoj, University of Castilla-La Mancha u Španjolskoj, University of Ferrara u Italiji, Kristianstad University u Švedskoj, Jan Dlugosz University u Poljskoj, University St Kliment Ohridski Bitola u Sjevernoj Makedoniji i Ventspils University of Applied Sciences u Latviji, kažu sa Sveučilišta u Osijeku.

COLOURS mreža okuplja 126.000 studenata i 12.300 djelatnika u 9 zemalja. Osim navedenih partnerskih Sveučilišta, mrežu podupire 55 pridruženih partnera, od kojih 6 iz Hrvatske, koji će djelovati kao suradnici i spone s regionalnim inovacijskim okruženjem. Sveučilišna mreža COLOURS usmjerena je na povezivanje inovacija, poučavanja na temelju rješavanja problema i izazova s kojima se regije susreću, te istraživanja utemeljena na potrebama okruženja i regija s ciljem iniciranja socijalnih i tehnoloških inovacija koje utječu na preko 21 milijun stanovnika regija u kojima se partnerska sveučilišta nalaze.

Projekt će utjecati na sve studente i djelatnike

Sva sveučilišta u mreži su jaka regionalna sveučilišta koja su nositelji inovacija i istraživanja u svojim regijama, te su se na toj osnovi i udružila s ciljem održivog i ravnomjernog razvoja Europskih regija i njihove trostruke transformacije: zelene, digitalne i socijalne.

„Projekt COLOURS će obuhvatiti cijelo Sveučilište, sve njegove sastavnice, djelatnike i studente. Sveučilište u Osijeku ovim je projektom uključeno u jednu od 50 Europskih mreža sveučilišta koje su strateški cilj Europske unije u području visokog obrazovanja i koje znače jaku potporu i zamah internacionalizaciji na cijelom Sveučilištu“, istaknuli su sa Sveučilišta u Osijeku.

Izvor: Sveučilište u Osijeku

Još vijesti