P.S. u Akademska četvrt

Automatizirani sustav sveučilišta preplašio studente završnih godina – obznanio im da ne mogu dobiti svoju diplomu

Sveučilište u Yorku potvrdilo je slučaj do kojeg je došlo zbog greške automatiziranog sustava

13. srpnja 2023 10:59
Neostvarivanje uvjeta za dobivanje diplome

Neostvarivanje uvjeta za dobivanje diplome Foto: Canva

Vjerojatno najneugodnija situacija kojoj može svjedočiti jedan student dogodila se u Kanadi. Naime, pet studenata, završne godine studija geografije i okoliša, prije nekoliko su tjedana zaprimili e-mail od njihova sveučilišta, Sveučilišta u Yorku.

U e-mailu im se sveučilište obraćalo zbog njihove diplome koju su trebali primiti dva tjedna kasnije od trenutka primitka njihove obavijesti u kojoj je pisalo kako nisu ispunili zadane uvjete i samim time ne mogu prisustvovati dodjeli diplome niti ju zaprimiti.

Ne znaju tko je poslao e-mail

Kako piše The Tab, studenti su se uspaničili i zbunjeni se obratili upravi Sveučilišta York, a nitko od njih nije znao odakle je došao e-mail s ovakvim šokantnim i netočnim informacijama, niti tko ga je poslao.

S obzirom na izrazito neugodnu situaciju koju je jedan e-mail priuštio studentima samo dva tjedna prije dodjele njihovih diploma, glasnogovornik Sveučilišta York za The Tab je rekao kako se radi o pogrešci e-maila automatiziranog odgovora sustava „koji je bio izvan rasporeda testiranja, a koji je sad identificiran i ispravljen“.

Tek idući dan kontaktirali studente

Sa sveučilišta su zatečene studente kontaktirali tek idućeg dana nakon primitka ovog pogrešnog e-maila kada su im obznanili kako je došlo do pogreške jer ti studenti imaju pravo na dodjelu svojih diploma koje su zaslužili marljivim radom, zalaganjem i učenjem.

Ujedno se glasnogovornik ispričao i u ime sveučilišta svim studentima koji su bili pogođeni ovom neugodnom situacijom.

„Žao mi je što je došlo do ove pogreške i nevolje koju je mogla izazvati. Pogrešku, sa sadržajem nepravilnog parafraziranja, proizveo je odgovor automatiziranog sustava, a on je sada ispravljen“, rekao je glasnogovornik sveučilišta za The Tab.
 

Još vijesti