M. P. u Laganini

Nikad nije kasno za znanje! Završio je fakultet u 72. godini, a na promociji ga je bodrila majka

Bio je na smjeru film i mediji.

2. kolovoza 2023 11:15
Diploma svezana vrpcom

Diploma svezana vrpcom Foto: Nirat.pix via Shutterstock

Nikad nije kasno za učenje, to potvrđuje i čovjek koji je u 72. godini odlučio završiti fakultet, a na tom putu ga je bodrila 99-godišnja majka.

Sam Kaplan (72) je pohađao koledž Georgia Gwinnett na smjeru film i mediji, dok je dobivao diplomu ostali studenti su glasno navijali, a najviše ga je veselilo što mu je na promociji bila njegova majka. Novopečeni prvostupnik je bio veoma uzbuđen, a objasnio je i kako je baš on prvi od sedmero braće i sestara koji je diplomirao.

Sam je završio srednju školu prije 50 godina, nakon toga je vodio tvrtku za čišćenje i kasnije za telemarketing, a radio je i kao taksist. Prije nego što je odlučio upisati studij u 68. godini, radio je u elektroničkom skladištu.

Na svojoj promociji se prisjetio kako je na radiju čuo da spomenuti koledž nudi studijski program koji uključuje pisanje scenarija, a nakon pet minuta se odlučio i upisati. Završetak visokog obrazovanja je bio jedan od njegovih snova, a u početcima studentskih dana je osjećao stres zbog prilagođavanja svojim kolegama studentima, stoji na novizivot.net.

Još vijesti