V.F. u Akademska četvrt

TikTokerica osnovala fond za stipendije za studente: Želi pružiti financijsku pomoć izvrsnim studentima

Kaže da joj je studij pomogao u kreiranju videa.

5. rujna 2023 15:25
Želi pomoći svojim kolegama studentima

Želi pomoći svojim kolegama studentima Foto: alix_earle; Instagram/Screenshot

Alix Earle je influencerica koja je nedavno diplomirala na Sveučilištu Miami, a osnovala je fond za stipendije za potporu studentima poslovanja.

Alix ima više od pet milijuna pratitelja na TikToku i više od dva milijuna na Instagramu, a u svibnju je diplomirala poslovnu administraciju iz marketinga, te je tako uzvratila instituciji koja joj je pomagala na njezinom poduzetničkom putu, piše University of Miami News.

„Osjećam se jako sretnom što sam imala priliku ići na Sveučilište i vrlo sam ponosna što sam dio obitelji UM-a“, rekla je. „Ako mogu pomoći nekome u potrebi da završi diplomu na Sveučilištu Miami, čast mi je pomoći. Svjesna sam utjecaja koji je UM imao na mene i puno mi znači biti dio toga za nekoga drugog.“

Alix je osvojila TikTok i postala jedan od najbrže rastućih kreatora na platformi. Unatoč njezinoj sve većoj slavi i posjećivanju značajnih događanja zajedno sa slavnim osobama, njezino obrazovanje ostalo je prioritet. Prema njezinom mišljenju, akademici su odigrali ključnu ulogu u oblikovanju njezinog poduzetničkog uspjeha.

Kaže da je najvažnije vjerovati u sebe

„Tijekom moje prve godine postojao je tečaj marketinga na UM-u koji mi je značajno pomogao u karijeri. Učili smo o analitici i podacima koji stoje iza objava. To mi je omogućilo da pogledam svoj rad i vidim što funkcionira, a što ne funkcionira i zašto“, rekla je.

Fond za stipendije kojeg je osnovala pružat će financijsku pomoć izvrsnim studentima koji pokažu značajan potencijal u području poslovanja. Rekla je da se nada da će to pomoći u rušenju monetarnih barijera i uzdignuti poslovne studente, posebno žene.

„Izuzetno je važno da žene znaju da mogu biti jednako moćne kao i muškarci“, ispričala je Alix. „Nema ograničenja u onome što možete postići sve dok vjerujete u sebe. Imala sam profesore, prijatelje i obitelj koji su vjerovali u mene, a sada je moj red da pomognem drugom studentu da živi svoje snove.“

Inače, Alix Earle je započela tako što je snimala videe kako se šminka i usput priča o svakodnevnim stvarima. U samo mjesec dana je prikupila preko dva milijuna pratitelja. Kako je studirala na Sveučilištu Miami, donijela mu je popularnost pa je postao vrlo tražen.

Izvor: University of Miami News

 

Još vijesti