P.S. u Vijesti

Najpopularnija društvena mreža na udaru kritika: Traži korisnike da upišu glavne lozinke za daljnje korištenje aplikacije

Iphone korisnici morali su upisivati svoje glavne lozinke za ulazak u mobitel kako bi mogli koristiti aplikaciju.

29. prosinca 2023 11:35
Snimanje TikTok videa

Snimanje TikTok videa Foto: Canva

Jedna od trenutno najpopularnijih aplikacija i društvenih mreža na svijetu, TikTok, trenutno se nalazi na udaru kritika. Naime, u posljednjih nekoliko tjedana korisnici Iphonea požalili su se kako ih aplikacija traži lozinku njihova mobitela za mogućnost daljnjeg korištenja aplikacije.

Ova se situacija posebno promatrala s obzirom na to da je TikTok i prethodnih godina bio pod upitnikom upravo zbog krađe osobnih podataka. Na to su Iphone korisnici i sada upućivali, s obzirom na to da je aplikacija tražila glavnu lozinku kojom se prijavljuju u svoje mobilne uređaje, bez opravdanog razloga.

Kako piše NY Post, prvi slučajevi zabilježeni su krajem studenog, a zatim i tijekom prosinca. Ono što je zanimljivost jest da je Apple, upravo u tom vremenskom periodu, Iphone korisnicima poslao obavijest za dva hitna sigurnosna ažuriranja iOS-a koja su morali instalirati.

Problem je navodno riješen

Nakon te instalacije, riješen je problem sa sigurnošću jer je očito postojao „bug“ koji je korisnike Iphonea tražio da upišu svoje glavne lozinke. Jedan od glasnogovornika TikToka za The Post je otkrio kako je ovaj problem, odnosno već spomenuti „bug“ naposljetku riješen, ali i djelomično demantira kako je njihova aplikacija krivac za ovu situaciju.

„Ovaj problem utjecao je na mali broj ljudi, riješili smo ga i ljudi više neće vidjeti ovaj upit. Šifru koristi operativni sustav iOS za pomoć pri provjeri identiteta korisnika. Ni TikTok ni naš sigurnosni partner iz SAD-a nisu uspjeli prikupiti ili pristupiti pristupnim lozinkama za iOS“, rekao je.


 

Još vijesti