M. P. u Karijera

Otvorene su prijave za stipendiranje žena u znanosti: Izdvojili smo najvažnije informacije

Natječaj je otvoren do 4. prosinca.

16. studenog 2023 12:03
Laboratorijske vježbe

Laboratorijske vježbe Foto: Canva

Na službenoj stranici Ministarstva kulture i medija objavljena je vijest o zanimljivom stipendiranju. Naime, riječ je o 18. Nacionalnom programu stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“ u 2024. godini.

Natječaj raspisuje L'Oréal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, a sve to uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Prijave su otvorene od 6. studenoga do 4. prosinca, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina. Pod uvjetom da je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske. Četiri hrvatske znanstvenice će biti nagrađene stipendijama u vrijednosti od pet tisuća eura, piše na min-kulture.gov.hr.

Prijavljene znanstvenice moraju imati hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj, još jedan od uvjeta jest da se ranije nisu prijavljivale na ovaj program stipendiranja. Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2024. godine, a sve ostale informacije možete vidjeti ovdje.

Još vijesti