V.F. u Karijera

Djevojku rasplakao prvi posao i nezahvalno radno vrijeme: „Nemam vremena ni za što“

Kaže da je pod stresom i da nema energije.

30. listopada 2023 13:42
Djevojka se požalila na svoje radno vrijeme

Djevojka se požalila na svoje radno vrijeme Foto: brielleybelly123; TikTok Screenshot/Canva

Često kažu da su studentske godine jedne od najljepših godina života. Ipak, vjerojatno ti je već previše svega toga i jedva čekaš da završiš faks. Kad konačno diplomiraš i zaposliš se, imat ćeš neke nove probleme o kojima sada previše ne razmišljaš. Jedan od tih problema je i radno vrijeme. Sada na faksu imaš vremena uživati u kavama, izlascima i druženjima. Ipak, jedna djevojka koja se tek nedavno oprostila od svog studentskog života je podijelila iskustvo sa svojeg prvog posla.

Čini se kako nije baš oduševljena jer je sva u suzama prepričavala dojmove. Naime, Brielle se tek zaposlila na radno vrijeme od 9 do 17 sati pa se požalila kako nema vremena ni za što drugo.

„Znam da sam vjerovatno jako dramatična i naporna, ali ovo je moj prvi posao od 9 do 17 sati nakon fakulteta. Radim uživo i putujem na posao, treba mi cijela vječnost da stignem tamo. Trenutno si ne mogu priuštiti da živim bliže poslu, stoga to nije opcija“, ispričala je Brielle u videu koji je objavila na TikToku.

„Nije problem u poslu, nego u radnom vremenu“

„Da mogu hodati do posla, to bi mi bilo u redu. Odlazim od kuće na vlak u 7:30, a najranije dođem kući u 18:15. Nemam vremena ni za što. Nemam. Želim se samo istuširati, pojesti večeru i otići spavati. Nemam vremena ni energije skuhati večeru. Nemam energije vježbati. To nije opcija. Jako sam uznemirena.“

 

@brielleybelly123

im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live

♬ original sound - BRIELLE

 

„Nije to zbog posla, već je radno vrijeme od 9 do 17 sati ludo. Da je to rad od kuće, onda se odspojiš s posla u 17 sati i kod kuće si, sve je u redu. Ali nisam kod kuće, treba mi dugo da dođem kući kada putujem s posla. Mi koji se vozimo iz ureda, ne, mi ne završavamo u 17. Znam da može biti gore, da mogu raditi duže… Ali ja izlazim iz ureda po mrklom marku. Nemam energije“, požalila se.

Nema vremena za život izvan posla

Bilo tko tko je imao ovakav posao može suosjećati s ovom djevojkom. Ovakvo radno vrijeme ti jednostavno „pojede“ cijeli dan. To je i Brielle primijetila pa je postavila nekoliko pitanja svojim pratiteljima.

„Kako vi imate prijatelje? Kako imate vremena za izlaženje na spojeve? Ja nemam vremena ni za što, jako sam pod stresom. Također, trebam dobiti mjesečnicu, pa je to razlog zašto sam ovako emotivna. Jesam li dramatična?“, upitala je.

Ne želimo te plašiti, ali možda ćeš i ti doživjeti blagi šok kad se zaposliš na puno radno vrijeme. Ako tada budeš imao slom živaca, znaj da nisi sam. Svi smo se tako osjećali.

Još vijesti