V.F. u Karijera

INA nudi stipendiju od 3000 eura studentima STEM područja: Ove uvjete trebaš ispuniti

Postoji i mogućnost zapošljavanja.

24. studenog 2023 12:01
Sjajna prilika za studente STEM područja

Sjajna prilika za studente STEM područja Foto: Canva

Sjajnu priliku studentima koji se obrazuju u STEM područjima pruža INA koja pokreće program stipendiranja.

Budući stipendisti tako dobivaju priliku jačati kompetencije u pravom STEM okruženju i razvijati kreativna poslovna rješenja u okviru INA Grupe. Ako je STEM područje tvoj karijerni izbor, ako želiš odraditi stručnu praksu i izraditi diplomski rad uz podršku naših STEM stručnjaka, prijavi se na Natječaj za dodjelu STEM stipendija 2023/2024. od 13. studenog do 3. prosinca 2023. i postani stipendist INA Grupe.

Na Natječaj se možeš prijaviti:

• ako si redovni student 2. ili 3. godine preddiplomskog studija, odnosno 1. ili 2. godine diplomskog studija
• ako imaš prosjek ocjena prethodne godine studija barem 3,5
• ako u akademskoj godini 2023/2024. imaš status redovnog studenta
• ako imaš državljanstvo Republike Hrvatske
• ako studiraš na sveučilišnom ili stručnom studiju na području Republike Hrvatske
• ako studiraš na studijima: kemijskog inženjerstva i tehnologije, naftnog rudarstva, geologije i geološkog inženjerstva, strojarstva ili elektrotehnike.

Podrška stručnjaka u izradi diplomskog rada

Stipendija iznosi 3000 eura, a isplaćuje se u mjesečnim obrocima od 250 eura tijekom cijele akademske godine. Stipendisti mogu zadržati stipendiju do kraja diplomskog studija ako redovno upisuju godinu i imaju prosjek ocjena 3,0. Također, imat će prilike stjecati praktično iskustvo kroz stručnu praksu u INA Grupi u skladu s osobnim interesima, a mogu očekivati i podršku stručnjaka u izradi završnog i diplomskog rada.

Osim toga, postoji i mogućnost zapošljavanja nakon studija. Napominju da, iako INA nema obvezu zapošljavanja stipendista, ali u slučaju postojanja poslovnih potreba i mogućnosti, zapošljavanje će se ponuditi u roku od 30 dana od dana završetka studija.

Kandidati će biti pozvani na intervju

Zainteresirani se na Natječaj mogu prijaviti do 3. prosinca preko poveznice na kojoj moraju kreirati svoj profil, upisati podatke i priložiti potrebne dokumente. Od prijavljenih će biti odabrano 15 kandidata s najboljim prosjekom ocjena te će oni ući u drugi krug Natječaja gdje će biti pozvani na intervju koji će biti organiziran preko Teamsa. Za konačni odabir se uzimaju u obzor prosjek ocjena i rezultati intervjua.

Napominju da će stipendisti kojima se ponudi mogućnost zapošljavanja biti obavezni prihvatiti ponudu i ostati u radnom odnosu od 12 do 36 mjeseci, s obzirom na to koliko su dugo primali stipendiju.

Više informacija možeš saznati na poveznici.

Još vijesti