P.S. u Vijesti

Veleučilište dijeli stipendije za svoje studente – moguće je prijaviti se u dvije kategorije

Veleučilište u Karlovcu dijeli 300 eura svakom studentu koji će ostvariti pravo na stipendiju.

2. Siječnja 2024 11:06
Novčanice eura.

Novčanice eura. Foto: NFT CAR GIRL/Unsplash

Dok je većina drugih natječaja za stipendije već raspisana i završena, neki su tek objavljeni. Jedna od takvih stipendija je i ova koju dijeli Veleučilište u Karlovcu, a namijenjena je njihovim studentima.

Naime, stipendije su raspisane u dvije kategorije. Prva kategorija odnosi se na redovne studente slabijeg socio-ekonomskog stanja, dok je druga namijenjena također redovnim studentima, ali u kategoriji studenata s invaliditetom.

Natječaj za stipendije objavljen je na službenim stranicama Veleučilišta u Karlovcu gdje stoje i svi natječaji kao i uvjeti koje studenti moraju imati da bi ostvarili pravo na novčana sredstva.

Socio-ekonomska kategorija

Što se tiče prve kategorije stipendista, odnosno onih studenata slabijeg socio-ekonomskog stanja, da bi ostvarili pravo u ovoj kategoriji, studenti su obavezi dostaviti potvrde dohotka kućanstva za 2022. godinu, kao i potvrde o redovitom školovanju braća i sestara izvan mjesta prebivališta. Ostatak uvjeta za socio-ekonomsku kategoriju pogledajte OVDJE.

Kategorija studenata s invaliditetom

Stipendije za studente s invaliditetom zahtjeva da se dostavi preslika potvrde o upisu u Hrvatski registar osoba s invaliditetom na kojoj je navedeno postojanje invaliditeta na temelju jednog ili više vrsta rješenja o invaliditetu, kako stoji u natječaju.

Osim toga, potrebno je priložiti i presliku rješenja o priznavanju prava na osobnu invalidninu, a ostatak uvjeta provjerite OVDJE.

Obje stipendije isplaćivat će se dvokratno, tijekom akademske godine 2023./2024. u iznosu od 150 eura po svakoj isplati. Prijavu na natječaj možete podnijeti 30 dana nakon objave i raspisivanja natječaja, a natječaj je objavljen 18. prosinca.

Još vijesti