P.S. u Vijesti

Grad Rijeka studentima dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – i to u iznosu od 135 eura!

U sklopu socijalnog programa, dodjeljuju se novčane pomoći i podmirenja troškova javnog prijevoza

29. kolovoza 2023 11:59
Novčanice i kovanice eura.

Novčanice i kovanice eura. Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Grad Rijeka nudi financijsku pomoć u čak nekoliko kategorija, od kojih se ističu i studenti! Naime, u sklopu njihova socijalnog programa, Grad Rijeka trenutno zaprima zahtjeve za financijsku pomoć od roditelja predškolske djece, učenika, ali i studenata.

Financijsku pomoć studentima će grad dodijeliti u obliku podmirenja troškova javnog gradskog prijevoza za akademsku godinu 2023./2024. te u obliku pomoći za obrazovanje redovitim studentima u istoj akademskoj godini. Ta pomoć za obrazovanje je u obliku jednokratnog novčanog iznosa od 135 eura za redovne studente.

Ono što riječki studenti trebaju, ukoliko žele ostvariti pravo na pomoć od Grada Rijeke, jest podnijeti zahtjev uz svu potrebnu dokumentaciju. Zahtjev se podnosi svakim radnim danom od 8 sati i 30 minuta pa sve do 15 sati i 30 minuta na adresi Titov trg 3 u prostorijama šalter-sale riječke Gradske uprave kako navodi Svjetionik.

Potpuno podmirivanje troškova prijevoza

Studenti zahtjev za pomoć za obrazovanje mogu podnijeti sve do 15. rujna, dok se zahtjev za podmirenje troškova javnog gradskog prijevoza može podnijeti sve do 20. rujna. Što se tiče podmirivanja troškova javnog gradskog prijevoza, Svjetionik navodi kako se radi o potpunom podmirenju na svim linijama koje obuhvaća „KD Autotrolej“.

Više informacija o zahtjevima, ali i potrebnoj dokumentaciji za svaku kategoriju, možete pronaći OVDJE, na službenim stranicama grada.

Još vijesti