Nova Studio u Karijera

Kako do znanja koja poslodavci najviše traže: Upravo te vještine su u programu novih zagrebačkih studija na području ekonomije

U Zagrebu su uvedena dva nova studijska programa poslovne ekonomije

13. lipnja 2023 14:00
Veleučilište Edward Bernays

Veleučilište Edward Bernays Foto: Getty Images

Na listi najtraženijih kompetencija koje poslodavci traže od studenata visoko mjesto zauzimaju organizacijske i upravljačke vještine te znanja iz područja ekonomije, poznavanje poslovne matematike i financijske pismenosti, pokazalo je to istraživanje među
poslodavcima koje je provelo Veleučilište Edward Bernays.

Dobro ćete kotirati na tržištu rada ako tijekom studija steknete znanja o poslovanju i planiranju poslovanja, agilnosti, interdisciplinarnosti, interpretaciji podataka te digitalnoj pismenosti jer poslodavci ističu kako će upravo to u njihovim industrijama biti najtraženije. Poslodavci također naglašavaju da je studentima potrebna sposobnost timskog rada, što podrazumijeva mogućnost razvijanja viših razina poslovne komunikacije i snalaženje u timu, sposobnost podjele poslova, timsku suradnju i strateško razmišljanje.

Leadership i menadžment – vodstvo i upravljanje postali su najtraženiji pojmovi u poslovnome svijetu

Kao odgovor na trendove na tržištu rada i zahtjeve poslodavaca, Veleučilište Edward Bernays pokrenulo je dva nova studijska programa: prijediplomski studij Poslovno upravljanje te diplomski studij Vodstvo i menadžment, programe jedinstvenog profila i sadržaja, koji će na tržište plasirati buduće menadžere i lidere prilagođene modernom poslovanju u dinamičnom domaćem i međunarodnom okruženju.

U nove studije poslovne ekonomije Bernays je implementirao sve ono što poslodavci, partneri, predavači i članovi Akademskog savjeta govore. Kao rezultat, prijediplomski i diplomski studij odlikuju visoka satnica praktične i terenske nastave, velik udio svih oblika nastave na engleskom jeziku, a uz istaknute predstavnike znanstvene zajednice, među profesorima će se naći neka od najistaknutijih imena domaće i međunarodne poslovne scene.

Veleučilište Edward Bernays Veleučilište Edward Bernays Foto: PR

Poslovno upravljanje

Ako vas zanima Međunarodni menadžment, Menadžment održivog razvoja, Menadžment u sportu ili Menadžment u turizmu, onda je prijediplomski studij Poslovno upravljanje opcija o kojoj vrijedi razmisliti jer daje temelj za razumijevanje organizacijskog djelovanja. Studij nudi širok spektar znanja iz poslovne ekonomije, poduzetništva i menadžmenta, strateškog i operativnog odlučivanja, kritičkog i kreativnog razmišljanja, ali i iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije.

Uz stručne kompetencije kao što su razumijevanje principa, teorije i prakse kojima se upravlja organizacijama i njihovim poslovnim operacijama, možete razvijati i praktične kompetencije iz područja efektivnog odlučivanja, suverenog vladanja poslovnim pojmovima na stranim jezicima i poslovnog pregovaranja.

Vodstvo i menadžment

Diplomski studij Vodstvo i menadžment po profilu i sadržaju jedinstven je studij u Hrvatskoj te odgovara stvarnim potrebama tržišta za stručnjacima vodstva u poslovanju, koji trebaju vještine organizacije i vođenja poslova u širokom spektru poslovnih i poduzetničkih aktivnosti.

U skladu s povećanom potrebom za održivošću i konkurentnošću organizacija te rastućom potrebom za podrškom operativnom i srednjem menadžmentu, raste i potražnja za angažmanom stručnjaka vodstva i menadžmenta. Upravo takav profil možete biti kao budući magistar poslovnog upravljanja u području vodstva i menadžmenta.

Znanja, iskustava i poznanstava neće vam nedostajati jer je diplomski studij orijentiran je na znatnu satnicu izvođenja obvezne, izborne i praktične nastave na engleskom jeziku te nudi brojne opcije za mobilnost studenata tijekom studiranja.

Veleučilište Edward Bernays Veleučilište Edward Bernays Foto: Veleučilište Edward Bernays

Svaki četvrti student dobije stalni posao već tijekom studija

Praksa pokazuje kako studenti koji završe studijske programe koji idu ukorak s vremenom prilagođavajući se potrebama tržišta nemaju velikih problema s pronalaskom posla. Dokaz su tome i studenti Bernaysa. U punih deset godina rada Veleučilišta Edward Bernays i obrazovanja stručnjaka u području komunikacijskog menadžmenta i turizma potvrđena je iznimno visoka zapošljivost studenata – svaki četvrti dobije stalni posao već tijekom studija, a njih više od 90 % unutar tri mjeseca po završetku studija. Studenti Bernaysa tijekom studija u neprestanom su kontaktu s potencijalnim poslodavcima te imaju priliku uključiti se u programe međunarodne razmjene, gdje Veleučilište surađuje s više od 20 obrazovnih institucija diljem Europe. U konačnici, studenti odlaze zadovoljni individualnim pristupom i mentorskom podrškom profesora, ugodnom atmosferom te brojnim prilikama za stjecanje konkretnih znanja kroz burzu prakse i više od 150 partnera iz poslovnog svijeta.

Još vijesti