V.F. u Laganini

[BLAM] Pustolovine sa sezone – neustrašivi vitez prekinuo beauty sleep, ubio zmaja pa se vratio prodaji sladoleda

I hrabri vitezovi prolaze kroz krize identiteta!

27. listopada 2023 11:53
Vitez

Vitez Foto: Midjourney/MojFaks

[Ovo je priča inspirirana stvarnim događajem. Informaciju smo dobili od studenta s kontinenta koji nam je opisao svoje živopisno iskustvo prodaje sladoleda i boravka na jadranskoj obali tijekom sezonskog rada.]

Jednom davno, živio je jedan Neustrašivi Vitez koji je bio toliko hrabar da nije trebao štitonošu. Tog dana je spremao svoj arsenal za novu pustolovinu. Bilo je ljeto, a Neustrašivi Vitez se, baš kao i mnogi neustrašivi vitezovi i vitezice iz Slavonije, spremao za odlazak na rad na sezoni. Pažljivo je slagao i pakirao nove gaće u kofer kojeg je posudio od starije sestre. Čekao ga je dug put.

Ovo je priča o Neustrašivom Vitezu koji je izgubio svoju neustrašivost, a onda ju je na neočekivan način pronašao i vratio se jači i hrabriji no ikad.

Iako je izvana bio čvrst poput stijene, iznutra je bio nježan. Mučila ga je nervoza koja je uznemirila njegova delikatna crijeva pa je već četiri puta bio na WC-u. Na kraju je sjeo smotati cigarete da ga umiruju na putu. Jednu od njih je i popušio.

vezano Olimpijac Laganini [BLAM] Da je bacanje kroasana na studente lako, to bi mogao svatko! Kako izgleda jedan dan olimpijskog sportaša?

Inače uz cigaretu voli popiti i kavu jer je općepoznato da su nikotin i kofein dobri za zdravlje, pogotovo u kombinaciji. Neustrašivi Vitez ipak nije popio kavu da ne uzbuni crijeva. Nije imao vremena trčati na WC po peti put. Put je bio dug i naporan. Naime, Sancho Panza, štitonoša Don Quijotea, jahao je magarca. Vjerujemo da je Sancho bio spor, ali naš Vitez je bio daleko sporiji. Putovao je vlakom…

Pljeskavice iz supermarketa vitezu za večeru?

Nakon višesatnog gužvanja u vlaku, svima nam je potreban tuš da se opustimo i očistimo. Neustrašivi Vitez bio je spreman za tuš. Njegov je posao bio prodavati sladoled, a uz to je imao besplatan smještaj i hranu. Zvučalo je dobro! Vitezovi nisu navikli na ekstremnu udobnost pa tako ni naš junak nije tražio puno.

Neustrašivi se Vitez pobojao da mu njegova neustrašivost ovoga puta neće ni biti potrebna. Nije mu bilo ni na kraj pameti da će mu više od neustrašivosti biti potrebni debeli živci. Čim je stigao u svoj smještaj, dočekao ga je hladan tuš.

Doslovce.

Tuš se nalazio na dvorištu. Neustrašivi Vitez je osjetio kako ga njegova neustrašivost napušta. Morat će se tuširati nasred dvorišta? Plus, poslodavkina majka je povremeno boravila u apartmanu pored njegovog. Neustrašivi Vitez je u svojoj viteškoj karijeri prošao kroz mnoge nedaće i pobijedio je mnoge neprijatelje. Sada je shvatio da će njegova intima biti narušena. To je bilo previše čak i za jednog junaka kakav je on!

vezano Pepeljuga Laganini [BLAM] Kako je Pepeljuga u lokvi blata izgubila cipelu i dostojanstvo?! Priča zbog koje ćete naučiti cijeniti japanke

Svatko od nas bi ogladnio od ovolikih šokova, kako onda ne bi i jedan vitez. Povukao se u svoje odaje. Poslodavka mu je obećala hranu. Neustrašivi Vitez je podigao crnu vreću za smeće s poda. Bila je puna pljeskavica iz dućana. Bio je zbunjen. Samo to će jesti mjesec dana? To nije bila hrana dostojna jednog Viteza. Nadao se da će barem tu i tamo moći pojesti nešto na žlicu. Neustrašivi Vitez je bio navikao na to da ga prijatelji izdaju, ali zar da ga probava izda u ovako teškim trenucima?

Spašavanje dama bitnije od ljepote

Viteza je napustila hrabrost. Od neustrašivog je postao strašivi. Imao je osjećaj da svakim tuširanjem na dvorištu ispire dio hrabrosti sa sebe. Strašivi Vitez je naporno radio. Svakog je dana kroz šumske puteljke pješačio do svog štanda sa sladoledom. Sladoled i pljeskavice su bili sve što je jeo. Sjetio se mornara Popaja koji bi postao snažan svaki put kada bi pojeo špinat. Povrće je važno za snagu i hrabrost, shvatio je Strašivi Vitez. Njegova je majka bila u pravu.

Strašivi Vitez je uz to prolazio i kroz krizu identiteta. Kao i mnogi studenti, upisao je faks pa shvatio da je pogriješio u odabiru. Bio je jedan od onih koji se još uvijek traže. Čak i hrabri vitezovi prolaze kroz krize identiteta i ponekad ne znaju što će sa svojim životom, a kako onda ne bi mi obični studenti

Jednoga dana, Strašivi Vitez je konačno bio slobodan. Odlučio je taj dan dobro iskoristiti. Vitezovima je san izrazito potreban. Kako njihova hrabrost troši dvostruko više energije, tako im je potrebno i dvostruko više sna. Osim toga, prijeko im je potreban i za ljepotu. Strašivi Vitez je toga dana odlučio spavati do podneva.

Sasvim neočekivano, njegov je san bio naprasno prekinut. Začuo je vrištanje i zapomaganje. Koliko god umoran bio, Strašivi Vitez je bio osjetljiv na nemoćne i potrebite, pogotovo na dame u nevolji. Žurno se i spretno spustio stepenicama, kako samo pravi vitez to može. Imao je i što vidjeti. Dvije nježne djeve je zatočio strašni zmaj!

Pravi vitez odbija povišicu

Točnije, njegova poslodavka i njezina majka su se uplašile zmije u dvorištu

Pa to jedan vitez ne može dopustiti! I on sam se bojao zmija, ali jadne djeve su bile u opasnosti. Strašivi Vitez htjede potegnuti mač, ali shvati da ga nije ponio sa sobom. Nije mu stao u sestrin kofer. Međutim, sjetio se memea koji je vidio dok je čekao da presjedne na vlak. Meme je prikazivao njegovog kolegu viteza poznatog pod umjetničkim viteškim imenom Bear Grylls koji je govorio: „Improvise. Adapt. Overcome.“

Ustrašivi Vitez je tako pograbio lopatu, kako samo pravi vitez to zna. Jednim je potezom ubio zločestog zmaja i spasio nježne djeve. Tog je dana Ustrašivi Vitez ponovo postao Neustrašivi. Plemenit, kakav jest, odbio je povišicu koja mu nije ni bila ponuđena. Ali da jest, definitivno bi ju odbio.

Neustrašivi Vitez je tada shvatio: što te ne ubije, ojača te. Ali kako se svaki dan tuširao na dvorištu, satrala ga je opaka gnojna angina.

Svaka blamaža zaslužuje svoju priču 👉🏻 čitaj nas svakog petka!
vezano Srećka Laganini [BLAM] Put do diplome prekriven je trnjem koje ostavlja izranjavana stopala – priča o brucošici i njezinim krvavim žuljevima

 

Još vijesti