V.F. u Laganini

[BLAM] Srcedrapajuće muke pušača ili „kako je prvi dan faksa jedne brucošice obilježio živote obitelji dupina i morskih kornjača?“

Priča o zmaju, stresu, zagađivanju atmosfere i prijateljstvu.

3. studenog 2023 13:54
Marla

Marla Foto: Midjourney/MojFaks

[Ovo je priča inspirirana stvarnim događajem. Informaciju smo dobili od studentice koja nam je opisala vlastito zdravstveno iskustvo kroničnog pušačkog kašlja, a i pohvalila se divnim prijateljstvom koje se dogodilo na prvi dan fakulteta.]

Stanari Lašćine su se jednoga jutra probudili i u panici počeli bježati van. Goli, bosi i krmeljavi. Probudila ih je sablasna i zaglušujuća rika. Jadni studenti su mislili da bježe od velikog zmaja koji je došao doručkovati plavokosu djevicu.

Jer svi zmajevi su mizogina bića. Zato su na tako lošem glasu.

Ali ta jeziva rika nije bila rika zmaja praznoga želuca. Nije bio ni kamion radnika čistoće koji su praznili kontejnere. Nije se spremala grmljavina. To je bila samo naša Marla.

vezano Pepeljuga Laganini [BLAM] Kako je Pepeljuga u lokvi blata izgubila cipelu i dostojanstvo?! Priča zbog koje ćete naučiti cijeniti japanke

Marla se tog jutra probudila sa stravičnim kašljem koji ju je gušio. Zapravo, Marla se tako budila svakoga jutra. Zbog toga su je protjerali iz rodnoga sela pa se morala doseliti u Zagreb. Mnogi bi se zapitali zašto. Kako je moguće da Mara toliko kašlje? E pa, naša Marla je… pušačica! Zato ćemo je za potrebe ove priče i zvati Marla, skraćeno od jednog prozivođača cigareta koji počinje na ma- i završava na -oro

Ako si i sam pušač, onda ti je jasno zašto su stanari njezin kašalj zamijenili zmajevom rikom. Vjerojatno se to i tebi često događa. Ako ti to nikada nitko nije rekao u lice, pričaju ti iza leđa. Potajno te zovu zmajem. Brutalno je, ali je istina.

Brucoški stres i Marlini poroci

Dakle, Marla je bila brucošica. Zapravo, danas joj je bio prvi dan faksa. Rano se probudila, spremila i sat vremena ispijala jutarnju kavu da se razbudi. Marla misli da ima više smisla probuditi se rano i sat vremena piti kavu kako bi se razbudila umjesto da tih sat vremena spava i bude odmorna i svježa bez kofeina.

vezano Vitez Laganini [BLAM] Pustolovine sa sezone – neustrašivi vitez prekinuo beauty sleep, ubio zmaja pa se vratio prodaji sladoleda

Danas će postati studentica. Ne samo na papiru ili u sustavu, počet će živjeti studentski život. Kao i svaki drugi brucoš, Marla je bila vrlo nadobudna. Nije ni bila svjesna toga da će za nekoliko mjeseci ležati na krevetu i plakati jer je shvatila da je upisala krivi faks. Umjesto da upiše novi, pretvarat će se da je zadovoljna da ne razočara rodbinu. Svi smo prošli kroz to… Drži se, Marlo!

Naoružala se svim potrebnim: četiri billježnice, po jedna za svaki kolegij koji danas ima, kemijska olovka, rezervna kemijska olovka za slučaj da prva krepa, rezervna za rezervnu kemijsku olovku za slučaj da rezervna krepa… Marla je imala barem deset kemijskih olovki u ruksaku i jedan marker. Naravno, ponijela je i ono najbitnije.

Cigarete.

Kao i svaki prosječni pušač, Marla bi prodala rođenu majku za kutiju cigareta. Danas je bila posebno nervozna, cigarete su joj trebale više nego ikad. Konačno je stigla do faksa. Nije zapalila cijelim putem. Bravo, Marlo. Zdravlje je na prvom mjestu. Kako bi se nagradila što je živjela zdravim životom nepunih sat vremena, Marla je odlučila zapaliti cigaretu.

Muke jadnih pušača

Ispred faksa je stajalo 300 ljudi. Kao da se diplome dijele besplatno i to bez prolivenih suza, krvi i znoja. Oh, kako su naivni bili ti brucoši!

vezano Srećka Laganini [BLAM] Put do diplome prekriven je trnjem koje ostavlja izranjavana stopala – priča o brucošici i njezinim krvavim žuljevima

Dragi čitatelju, Marla je prvi puta toga jutra počela paničariti. Naime, jako je htjela zapaliti, ali postojao je mali problem. Od tih 300 ljudi, nitko nije pušio. Na vidiku nije bilo ni jedne zapaljene cigarete. Nije bilo na vidiku dima koji se diže u zrak i koji će zagaditi atmosferu. Kasnije će svi okrivljavati plastične slamke koje su NAVODNO krive za zagađenu prirodu i koje NAVODNO ubijaju morske kornjače i dupine. Dragi pušači, vi ubijate morske kornjače i dupine!

Marla je bila na sto muka. Silno je htjela zapaliti, ali joj je bilo neugodno jedina pušiti. Marla tada nije bila u toliko visokom pušačkom stadiju pa joj nikotin nije još bio pojeo osjećaj srama. Ili možda ipak je. Bilo je jače od nje. Sad ili nikad, pomislila je. Izvadila je cigarete, zapalila i počela pušiti.

Dupini i kornjače kao žrtveni janjci

Svijet se nije srušio. Nitko se nije izvikao na nju. Iako je možda trebao za primjer svim ostalim pušačima. To bi vjerojatno smanjilo ovisnost o nikotinu.

#SamoKažem

Sva Marlina zabrinutost o tome što će jedina pušiti, odletjela je u zrak s dimom cigareta i ubila dupine i morske kornjače. Ali svako zlo za neko dobro. No, kako izgleda kraj ove priče? Marla je zapalila cigaretu, nesvjesno ubila nekoliko sretnih obitelji dupina i morskih kornjača, okrenula se i vidjela da je jedna djevojka preko puta učinila isto. Izvadila je cigaretu, zapalila ju i nesvjesno, ili možda čak i svjesno, ubila sretnu obitelj dupina i morskih kornjača.

Ne vjeruješ u romantične priče? Ovdje smo da te razuvjerimo. Pet mjeseci kasnije, Marla je s djevojkom koja je preko puta zapalila cigaretu radila projekt. Ona joj je priznala kako je toga dana zapalila cigaretu samo zato što je vidjela Marlu kako puši. I njoj je bilo neugodno biti jedina koja će zapaliti.

I tako je masovno ubojstvo dupina i kornjača urodilo prijateljstvom. Svako zlo za neko dobro.

Imaš smiješno, tužno, zanimljivo, nezaboravno, čudno, bijesno iskustvo koje želiš podijeliti? Pošalji i ti svoju priču, a mi ćemo joj dati BLAM ruho!

vezano Svaka blamaža zaslužuje svoju priču! Laganini Svaka blamaža zaslužuje svoju priču – uskoro se čitamo na portalu Moj faks!

 

Još vijesti